KYK Borcu Olanlara Müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

KYK Borcu Olanlara Müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçti. Gündemdeki pek çok konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin ilgilendiren Kredi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçti. Gündemdeki pek çok konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin ilgilendiren Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin bilgi verdi.

KYK Borç Yapılandırma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, devlete olan borçlar yeniden yapılandırılabilecek. Erdoğan, KYK kredi yapılandırılması ile ilgili yaptığı açıklamada ''Bilindiği gibi, yükseköğrenim kredi borçlarının endekse bağlı olarak artışına son vermiştik. Artık gençlerimiz, ne kadar kredi aldılarsa, sadece o rakamı geri ödüyor. Geçmişte endeksle oluşmuş borçları da silmiştik. Bu düzenlemeyle, endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesini mümkün hâle getiriyoruz. Kapsamlı bir uygulama olan yapılandırma teklifimizin tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

KYK Borç Sorgulama

KYK kredisi almış olan kişiler, e-Devlet'e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra ''Öğrenim / Katkı Kredisi Geri Ödeme Sorgulama'' başlığından borç durumunu sorgulayabilirler.