Küçük Çocuğu Olanlara Üzücü Haber! Süte Dev Zam Yolda!

Küçük Çocuğu Olanlara Üzücü Haber! Süte Dev Zam Yolda!
Türkiye genelinde giderek artış gösteren enflasyon oranı sebebiyle hemen hemen her ürüne zam gelmektedir. Zam gelen ürünler arasında birde süt ve süt ürünleri yer almaktadır. Yıl bitmeden zaten süt ve süt ürünlerine zam gelmişti....

Türkiye genelinde giderek artış gösteren enflasyon oranı sebebiyle hemen hemen her ürüne zam gelmektedir. Zam gelen ürünler arasında birde süt ve süt ürünleri yer almaktadır. Yıl bitmeden zaten süt ve süt ürünlerine zam gelmişti. Yeniden zam geleceğinin iddiası özellikle küçük çocuğu olan ailelerin canını sıkmaya yetti.

Süte Zam Yolda!

Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin tarafından süt ve süt ürünlerine zam yapılacağı açıklandı. Yapılan açıklama herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Artış gösteren maliyetler sebebiyle süte bir zam daha gelebileceği açıklandı.

Bildiğiniz gibi Türkiye’de gıda enflasyonu önceki gün yüzde 102.55 olarak açıklandı. Yapılan açıklamada en çok fiyat artışının ulaştırmada olması ise sanayici ve çiftçiyi endişelendiriyor. Zamların art arda geleceğini hatta durmayacağını belirten sektör temsilcileri gübreden elektriğe her alanda fiyat artışının devam ettiğini ve kış aylarının zorlu geçeceğini belirtti.

Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin tarafından yapılan açıklamada üreticinin kazanmadığı bir modelin uygulandığı belirtilerek:

“Önce yetiştiriciyi teşvik edecek bir sistem lazım. Ayrıca bizim enflasyon sepetinde tek bir ürünümüz var onun dışındaki ürünler sanayiciden çıkıyor. Onlara sormak lazım pahalılığı. Bu elektrik ve doğalgaz fiyatları ile nasıl düşürelim fiyatları? Şimdi ücret zammı geliyor, bir de enerji zammı bekleniyor. Bunlar gelince daha da artacak” dedi.