Kritik Veriler Heyecanla Bekleniyor! Dolar ve Euro Kaç TL Olacağı Yeni Haftanın Gündem Konusu Oldu

Kritik Veriler Heyecanla Bekleniyor! Dolar ve Euro Kaç TL Olacağı Yeni Haftanın Gündem Konusu Oldu
Ekonomi piyasalarında bu hafta kurlar açısından oldukça önemli. Kritik verilerin açıklanacağı haftada dolar ve euronun ne kadar olduğu merak ediliyor. Vatandaşlar, 'Dolar kaç TL? Euro ne kadar? 7 Kasım dolar kurları nasıl?' sorularının...

Ekonomi piyasalarında bu hafta kurlar açısından oldukça önemli. Kritik verilerin açıklanacağı haftada dolar ve euronun ne kadar olduğu merak ediliyor. Vatandaşlar, 'Dolar kaç TL? Euro ne kadar? 7 Kasım dolar kurları nasıl?' sorularının yanıtını aramaya başladı. Peki dolar ve euro 7 Kasım 2022 tarihine nasıl başladı? İşte yanıtı..

Dolar güne yatay bir başlangıç yaparak 18.60 liradan, euro ise 18,4941 liradan başladı. Yatırımcılar, bu hafta açıklanacak ABD enflasyonunu ve cari açık rakamlarını merakla bekliyor.

Döviz kurları açısından kritik iki veri olan ABD enflasyonu ve cari açık rakamları, yatırımcılar tarafından büyük bir merakla beklenir durumda.

FED'in Faiz Artırımı Dalgalanmaya Sebep Oldu

Önceki hafta Amerikan Merkez Bankası Fed'in 4. faiz artırımı ve sonrasında yaşanan dalgalanma piyasalara damgasını vurdu. Fed, faizleri dördüncü kez 75 baz puan yükseltti ve politika faizini yüzde 3,75'e çıkardı.

Fed tarafından yapılan açıklamada enflasyonu düşürme konusunda kararlılığın altı çizilirken faiz artışı konusunda ise verilere bakılacağı ifade edildi.

Öte yandan Fed Başkanı Powell, faiz artışlarına ara verme kararlarının bulunmadığını dile getirdi.

Bu hafta perşembe günü TSİ 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon rakamları ve döviz kurlarının enflasyona vereceği tepki heyecanla bekleniyor.

Ayrıca iç piyasada bugün Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiye yönelik açıklamaları da vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.

10 Kasım 2022 tarihinde cari açık rakamları, 11 Kasım 2022'de ise Sanayi Üretim rakamları açıklanacak.