Kredi Kartı Olanlar Dikkat! Uzmanından Uyarı, 24 Saat Hatırlatması Geldi

Kredi Kartı Olanlar Dikkat! Uzmanından Uyarı, 24 Saat Hatırlatması Geldi
Birçok vatandaş internetten alışveriş yaparken kredi kartını kullanıyor. Kredi kartını internet üzerinden yaptığı alışverişlerde kullananlara ilişkin bir uyarı yapıldı. Uzmanlar, internetteki alışverişler sırasında...

Birçok vatandaş internetten alışveriş yaparken kredi kartını kullanıyor. Kredi kartını internet üzerinden yaptığı alışverişlerde kullananlara ilişkin bir uyarı yapıldı. Uzmanlar, internetteki alışverişler sırasında sanal kredi kartı kullanılmasını önerdi. Uzmanlar, kredi kartlarından usulsüzce çekilen paraların 24 saatte kurtarılabileceğini ifade etti.

Siber Güvenlik Merkezi Müdürü tarafından tüketicilere yapılan öneride "internet alışverişinde sanal kart kullanın" ifadeleri kullanıldı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Ali Süzen, internetten alışveriş yapılırken kesinlikle fiziksel kredi kartın mobil uygulamadan internetten alışverişe kapatılması gerektiğinin altını çizdi.

İnternet Alışverişlerinde Sanal Kart Önerisi

Müdür Süzen, kredi kartını internet alışverişlerine kapattıktan sonra sanal kart üzerinden alışveriş yapılması gerektiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"Mobil uygulamalardan sanal kart oluşturulabiliyor. Öte yandan sanal kart oluşturmak da tek başına yeterli değil. Sanal kartın limiti, alışveriş miktarı kadar olacak şekilde ayarlanırsa herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalınmayacaktır."

Usulsüz Alınan Paralar 24 Saatte Kurtarılabiliyor

Süzen, kredi kartlarından usulsüz alınan paraların 24 saatte kurtarabileceğini de belirtti.

Bir siber saldırıyla karşılaşılması durumunda bankanın parayı geri ödemek zorunda olduğuna vurgu yapan Süzen, "Mesela kredi kartınız çalınabilir, internet sayfalarından dolandırılabilirsiniz. 24 saat içerisinde bankaya başvurulursa, ne kadar çekim yapılırsa yapılsın kart sahibi sadece 150 lirasından sorumlu oluyor. Kalan miktarı banka kanun gereği karşılamak zorunda. 24 saati aşan işlemlerde tüm sorumluluk kart sahibine ait oluyor." şeklinde konuştu.

Öte yandan müdür, kampanya diyerek gerçek bir indirim yapılıp yapmadığını anlamak için ürünlerin aylık fiyat grafiğine bakmanın yeterli olacağını da belirtti.