KOSGEB Harekete Geçti: 12 Ay Ödemesiz, 36 Ay Vadeli, Sıfır Faizli 250 Bin TL'ye Kadar Kredi!

KOSGEB Harekete Geçti: 12 Ay Ödemesiz, 36 Ay Vadeli, Sıfır Faizli 250 Bin TL'ye Kadar Kredi!
Antalya'da yaşanan sel felaketi nedeniyle KOSGEB, harekete geçerek Acil Destek Kredisi Programı'nı başlattı. 250 bin TL'ye kadar 0 faizli acil destek kredisi sağlayacağını duyurdu.Antalya İçin Acil Destek Kredisi KOSGEB tarafından...

Antalya'da yaşanan sel felaketi nedeniyle KOSGEB, harekete geçerek Acil Destek Kredisi Programı'nı başlattı. 250 bin TL'ye kadar 0 faizli acil destek kredisi sağlayacağını duyurdu.

Antalya İçin Acil Destek Kredisi 

KOSGEB tarafından yapılan açıklama kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Türkmenistan ziyareti öncesinde duyurduğu üzere Acil Destek Kredisi başlatıldı.

Afetten zarar gören esnaflar için kullandırılacağı açıklanan kredinin, 250 bin TL'ye kadar faizsiz olacağını ve acil ihtiyaçlar için hazırlandığı bildirildi.

Özellikle Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde yaşanan su baskınlarından dolayı zor günler geçiren ensaf ve KOBİ'lere verilecek olan kredide 36 aya kadar vade imkanı da sunulacak.

Faizi KOSGEB Karşılayacak 

KOSGEB'in faizi karşıladığı ve esnaflara sıfır faizle kullandırılacak olan kredide işletmeler, ilk 12 ay geri ödeme yapmayacaklar. Ardından gelen 24 aylık süre boyunca da eşit taksitler halinde ödeme yapılacak.

Teminat sıkıntısı çeken işletmeler için de Kredi Garanti Fonu devreye alınacak. Valilik ya da kaymakamlık gibi resmi makamlarda durumları belirlenen işletmeler, Acil Destek Kredisi'nden anında faydalanabilecekler.