Kira Desteğinin Ne Zaman ve Ne Kadar Verileceği Merak Ediliyor! Depremzedelere Kira Desteğiyle İlgili Detaylar Belli Oldu

Kira Desteğinin Ne Zaman ve Ne Kadar Verileceği Merak Ediliyor! Depremzedelere Kira Desteğiyle İlgili Detaylar Belli Oldu
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen saat artarken binlerce yaralının da tedavisi sürüyor. Yaşanan depremlerde enkazdan sağ olarak kurtarılan...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen saat artarken binlerce yaralının da tedavisi sürüyor. Yaşanan depremlerde enkazdan sağ olarak kurtarılan vatandaşlar ise AFAD tarafından oluşturulan tahliye noktalarında başka şehirlere yerleştiriliyor. Öte yandan, depremler sırasında canını zor kurtaran insanlar, evlerini de kaybetmenin zorluğunu yaşıyor.

Ağır hasar alan iller arasında yer alan Malatya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelere 1 yıl boyunca kira desteği verileceğini açıkladı. Bunun üzerine çok sayıda vatandaş "Depremzedelere 1 yıl kira desteği ne zaman verilecek?" sorusunun cevabını aramaya başladı. Peki, depremzedelere kira desteği ne zaman verilecek? Depremzedelere kira desteği ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremzedelere 1 yıl boyunca kira desteği verileceğini duyurdu. Deprem sebebi ile evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için, 1 yıl boyunca kira bedelleri hükümet tarafından ödenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 ili vuran depremlerle ilgili incelemeler yapmak için gittiği Malatya'da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Depremzedelere Kira Yardımı Açıklaması

"Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödeyerek konutlarda yaşamalarını sağlayacağız. İster Adıyaman'da ister farklı illerde 1 yıl itibariyle benim vatandaşlarım kalabilecek. Bu arada biz buradaki konutları inşa etmiş olacağız. Gençlerimizin yardım için nasıl çırpındığına şahidiz. Artçı sarsıntılara ve evine girememesine rağmen milletimizin de metanetine şahidiz. Allah milletimden razı olsun. Bu millet belaları ve felaketleri çok yaşadı. Şimdiden hazırlıklara başladık. Rezerv alanlarının tespit edilerek süratle inşaatların başlatılmasını enkazların kaldırılması talimatını verdik. Tabii değişik yerlerden otellerde iskan talepleri var. Vatandaşlarımız yerleşmek isterse kendilerini iskan edebiliriz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasına, "Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz." ifadeleri ile devam etti.

Kira Yardımı Şartları Nelerdir?

Çalışmalar için 100 milyar TL kaynak ayrıldığı ifade edildi. Ev sahibi olanlara 5 bin TL, kiracı olanlara 2 bin TL kira yardımı yapılacak.

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası 10 ilde ciddi hasarlar yaşandı. Deprem kira desteğinden afet bölgesi ilan edilen illerdeki vatandaşların yararlanması bekleniyor.

Afet Bölgesindeki İller Hangileri?

Afet bölgesindeki iller, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay olarak açıklanmıştı.