Kimse Bu Destek Ödemesini Bilmiyor! Başvuran Annelere 24 Ay Kesintisiz Sosyal Yardım Parası Veriliyor

Kimse Bu Destek Ödemesini Bilmiyor! Başvuran Annelere 24 Ay Kesintisiz Sosyal Yardım Parası Veriliyor
Çalışan çalışmayan fark etmez! Annelere özel maddi destekler duyuruldu...

2023 yılında verilen yardımlarla birlikte dar gelirliler için çeşitli imkanlar sağlanırken, anneler de unutulmadı. Anneler için doğum yardımı konusunda iyileştirmeler yapılırken, aynı anca dört ödenek alabilmelerinin kapısı açıldı.

Meslek hayatındaki anneler, ilk olarak doğum izninde iş görmezlik ödeneği ek olarak da doğum parası, emzirme ödeneği ve yarı çalışma ödeneği alabiliyor. Tüm bunlarla birlikte annelere ek ödemeler yapılarak çocuklarının bakımına maddi destek sağlanıyor.

Peki annelere verilen tüm bu ek ödemelerin tutarları ne kadar? Hangi şartlarda alınabilir? Çoklu doğum desteği ne kadar? İşte merak edilen tüm başlıklar…

2023 Eylül Rapor ve İş Göremezlik Parası

sosyal-yardm-parasi.jpg

Annelere verilen rapor ve iş görmezlik parası, doğum öncesi ve sonrasında verilen 16 haftalık, yani 112 günlük izin süresi üzerinden hesaplanmaktadır. İkiz ya da üçüz bebeği olan anneler için bu süreye 2 hafta daha eklenmektedir. Rapor ve iş göremezlik parasının yatıp yatmadığı, e-Devlet üzerinden sorgulanmaktadır. Ödemeler annenin adına açılan Ziraat Bankası hesabına ya da başvuran vatandaşlar tarafından PTT şubelerinden tahsil edilebilmektedir.

2023 Eylül Doğum Yardımı Ne Kadar?

Doğum yardımı, çalışan ya da çalışmayan tüm annelere verilir. İlk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 lira ödenir. Başvurmak için en yakın kaymakamlığa gitmek yeterlidir ve çocuğun doğum belgeleri ibraz edilmelidir.

2023 Eylül Emzirme Ödeneği Ne Kadar Oldu?

anne-cocuk-destegi.jpg

Emzirme ödeneği alabilmek için annenin çalışıyor olması, kendi işini yapması veya eşinin çalışması yeterlidir. Bu ödeneğin miktarı her yıl yeniden belirlenir. 2023 yılında ödeneğin miktarı 520 liraydı. Çalışmayan kadınların emzirme ödeneği sigortalı olan eşinin üzerinden yatırılır.

Eylül 2023 Çoklu Doğum Yardımı

İhtiyaç sahibi ailelere tam 24 boyunca verilen çoklu doğum yardımı, çoklu doğum yaşayan kadınlara verilmektedir. 24 ay boyunca annenin hesabına yatırılan bu para, 0-2 yaş arasındaki çocuklar için verilmektedir. Çoklu Doğum Yardımı Programı kapsamında çocuk başın aylık 150 TL ödeme verilmektedir.