Kendi İşinin Patronu Ol! KOSGEB 375 Bin TL Hibe Desteği Veriyor!

Kendi İşinin Patronu Ol! KOSGEB 375 Bin TL Hibe Desteği Veriyor!
Son dönemlerde çok sayıda vatandaş tarafından araştırılmakta olan devlet destek ödemeleri gnden günee artış göstermeye başladı. Özellikle KOSGEB tarafından verilen destekler ile vatandaşların işletme kurma aşamasında aldıkları...

Son dönemlerde çok sayıda vatandaş tarafından araştırılmakta olan devlet destek ödemeleri gnden günee artış göstermeye başladı. Özellikle KOSGEB tarafından verilen destekler ile vatandaşların işletme kurma aşamasında aldıkları destekler omuzlarındaki yükleri büyük ölçüde hafifletiyor.

KOSGEB 375 Bin TL Destek Hibe Ödemesi

Bünyesinde farklı amaçlara yönelik destek programları bulunduran ve bu destek programları ile vatandaşların işletme kurarken ekipman masraflarının ödeme yüklerini hafifleten KOSGEB destekleri arasında "İleri Girişimci Destek Programı" büyük dikkat çekiyor. Destek programları arasında yer alan bu program kapsamında ileri girişimcilik programları arasında yer alan bir alan üzerine işletme açılması üzerine devlet tarafından 375 bin TL'ye kadar destek verilebiliyor.

KOSGEB resmi internet adresinde de belirtildiği üzre bu programın amacı;

"Ülkemizin stratejik öncelikleri doğrultusunda belirlenen sektörlerde girişimcilerin kurduğu yeni işletmelerin hayatta kalma oranının arttırılmasını sağlamaktır.

Bu programa İleri Girişimci Eğitimini tamamlamış olan girişimcilerin kurduğu ve KOSGEB tarafından belirlenen İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosunda belirtilen konularda faaliyet gösteren işletmeler başvurabilir." şeklinde açıklanmıştır.

Destek Unsurları Neler?

KOSGEB tarafından verilen bu destek programı kapsamında toplamda 4 farklı destek unsuru bulunuyor. Bu destek unsurları;

  • Kuruluş Desteği: 10 Bin TL
  • Makine, Techizat ve Yazılım Desteği: 300 Bin TL
  • Mentörlük, Danışmanlık ve İşletme Koçluğu Desteği: 10 Bin TL
  • Performans Desteği: 20 Bin TL
  • Sertifika Desteği: 5 Bin TL

olacak şekilde belirtilmiştir. Bu belirtilen tutarlar değişiklik gösterebilecek olup detaylı hali aşağıdaki tabloda yer aldığı gibidir.

KOSGEB tarafından işletme kurmak isteyen girişimcilere verilen bu destek ile girişimcilerin kurulum aşamasında yüklerini hafifletmeleri ve bu süreci en iyi şekilde yönetebilmelerine olanak sağlanması hedefleniyor. Konuya ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak isteyen vatandaşlar KOSGEB resmi internet adresini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirler.