Kasım'ın Zam Şampiyonu Ortaya Çıktı! En Çok Zamlananlar Belli Oldu

Kasım'ın Zam Şampiyonu Ortaya Çıktı! En Çok Zamlananlar Belli Oldu
Kasımda temel gıdaya gelen zamların ardından açlık ve yoksulluk sınırı da yükseldi. Açlık sınırı kasım ayından bir önceki aya göre 434 lira yükselerek 8 bin 657 lira, yoksulluk sınırı ise 25 bin 422 lira oldu. Kasımda...

Kasımda temel gıdaya gelen zamların ardından açlık ve yoksulluk sınırı da yükseldi. Açlık sınırı kasım ayından bir önceki aya göre 434 lira yükselerek 8 bin 657 lira, yoksulluk sınırı ise 25 bin 422 lira oldu. Kasımda en fazla süt ve süt ürünlerine zam yapılırken, 4 kişilik bir ailenin yoğurt, peynir ve süt harcaması 2 bin 400 liraya yükseldi.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından (DİSK) yapılan araştırmaya göre açlık ve yoksulluk sınırı, Kasım'da da arttı. 4 kişilik bir ailenin bir ayda dengeli bir şekilde beslenebilmesi için tespit edilen minimum tutar yani açlık sınırı 8 bin 657 liraya yükseldi.

Harcamaların Detayları Belli Oldu

Temel gıda fiyatlarında yaşanan artış açlık sınırını da arttırdı. Kasım açlık ve yoksulluk sınırı araştırması açıklandı. 4 kişilik bir ailenin bir ayda dengeli beslenebilmesi için yapması gereken harcama tutarı 8 bin 657 TL olarak açıklandı. Bir önceki aya göre açlık sınırı 434 lira arttı. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 25 bin 422 lira olarak açıklandı.

Kasımda en fazla zam süt ve süt ürünlerine yapıldı. Sebze harcaması bir önceki aya göre 29 lira, bir önceki seneye göre ise 772 lira yükselerek bin 112 lira oldu.