Kasım Ayı Faiz Kararı Merakla Bekleniyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Faiz Sinyali

Kasım Ayı Faiz Kararı Merakla Bekleniyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Faiz Sinyali
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) son 3 ayda faizi yüzde 10.5'a çekmesinin ardından faiz indirimlerine devam edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında faizle...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) son 3 ayda faizi yüzde 10.5'a çekmesinin ardından faiz indirimlerine devam edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında faizle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan'ın ifadesi faiz indirimlerine devam edileceği yönünde bir algı oluşturdu.

Merkez Bankası, 2021'nin son 4 ayında faizi yüzde 19'dan yüzde 14'e çekmişti. 2022'de uzun bir süre faizi sabit tutan TCMB, ağustos ve eylüldeki yaptığı 100'er baz puanlık indirimden sonra faizi yüzde 12'ye indirdi. Merkez Bankası, son olarak Ekim ayında faizi 150 baz puanlık indirimle yüzde 10.5'e indirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faizlerle ilgili ipucu niteliğinde açıklamalar geldi.

Gözler Merkez Bankası'nın Kasım Ayı Kararında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizi tek haneli rakamlara çekiyoruz." ifadesini kullandı. Erdoğan'ın bu sözleri faiz konusunda bir sinyal oldu.

Cumhurbaşkanının açıklamasından sonra gözler kasım ayı faiz kararına çevrildi. Karar piyasalar tarafından merakla beklenirken, Para Politikası Kurulu bu ayki toplantısını 24 Kasım'da yapacak.