İş Arayışında Olanlar Bayram Edecek! Bakanlık 171 Personel Alacağını Duyurdu

İş Arayışında Olanlar Bayram Edecek! Bakanlık 171 Personel Alacağını Duyurdu
Birçok bakanlıktan personel alımları yapılacağına dair açıklamalar gelmeye devam ederken, Resmi Gazete'de yeni bir iş ilanı daha yayımlandı.Güncel ihtiyaçlar doğrultusunda, bakanlıklar tarafından personel alımına yönelik...

Birçok bakanlıktan personel alımları yapılacağına dair açıklamalar gelmeye devam ederken, Resmi Gazete'de yeni bir iş ilanı daha yayımlandı.

Güncel ihtiyaçlar doğrultusunda, bakanlıklar tarafından personel alımına yönelik ilanlar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, iş arayışında olup iş başvurusu yapacak vatandaşlar ilanları yakından takip ederken, güncel iş ilanları büyük bir heyecanla bekleniyor.

Yayımlanan son ilana göre, bakanlığa personel istihdamı sağlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın personel alımı yapacağını açıklamasından sonra alımın detayları merak konusu oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, güncel ihtiyaçlar doğrultusunda personel alımı ilanları yayınlamaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılacak açıklamalar çok sayıda vatandaş tarafından yakından takip edilirken, yeni personel alımı için ayrıntılar araştırılıyor.

Hangi Kadrolarda Personel Alınacak?

Resmi Gazete'de yer alan ilana göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 83 temizlik personeli, 54 koruma ve güvenlik görevlisi, 29 büro personeli ve 5 şoför olmak üzere 171 sözleşmeli personel alınacak.

İlana başvurmak isteyen vatandaşlar, 23 Ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında

Başvurular, KPSS (B) grubu puanı esas alınarak yer ve pozisyon olarak ayrı ayrı sıralama gerçekleştirileceğinden en yüksek puanı alan adaydan başlanarak pozisyon sayısı kadar sözleşmeli personel alımı yapılacak.

3 Katı Kadar Aday Seçimi Yapılacak

Alım yapılacak her pozisyon için pozisyon sayısının 3 katı kadar yedek aday seçilecek. Asil kazananlardan süresi içerisinde başvuru olmadığı zaman ya da aranan şartların taşınmadığı tespit edilirse yerine yedek kazananlardan sırasıyla yerleştirme yapılacak.

Atanmaya hak kazanan asil ve yedek adayların listesi başvuruların değerlendirilmesinin tamamlanmasının ardından bakanlığın

www.ktb.gov.tr adresinden yayımlanacak.

Başvuru şartları ve gerekenlere dair bilgilere Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.