İş Arayanları Bayram Ettiren İlan! İŞKUR 1350 Personeli İşe Alacağını Duyurdu

İş Arayanları Bayram Ettiren İlan! İŞKUR 1350 Personeli İşe Alacağını Duyurdu
İŞKUR tarafından yayınlanan ilan iş arayışında olan çok sayıda insana büyük bir heyecan yarattı ve 1350 kişinin işe alınacağı ifade edildi.

Farklı bakanlıklarda ve kurumlarda oluşan güncel ihtiyaçlara göre personel alımı gerçekleştiriliyor. Personel alımları ile ilgili gelişmeler yakında takip edilirken, güncel alımlara ilişkin araştırmalar da devam ediyor. Bu kapsamda, bakanlıkların ve kurumların personel alımlarını ne zaman yapacağı ve alımların detayları merak ediliyor. İş arayışında olanları sevindirecek bir müjdeli haber daha geldi ve İŞKUR'un ilan ettiği personel alımı dikkat çekti.

İŞKUR'ca yürütülen Toplum Yararına Programlar (TYP), toplumun faydasını gözeterek istihdam oluşturmayı hedefleyen girişim oldukça ilgi çekiyor. Bu program kapsamında yapılan personel alımları, başvuru süreci ve kriterleri belirlenen tarihler arasında yapılır. Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nce ilan edilen 1350 temizlik görevlisi alımı da bu program çerçevesinde yapılmaktadır.

Başvuru Ne Zaman? Başvuru Koşulları Neler?

Başvurular 15 Temmuz ile 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvuruların çeşitli kanallar aracılığıyla yapılması mümkündür. İş arayan adaylar İŞKUR'un resmi internet sitesi, e-Devlet sistemleri, ALO 170 hattı, Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri üzerinden başvurularını tamamlayabilirler.

iskur-ilan.jpeg

Başvuru Şartları Belli Oldu

Başvuruda bulunmak isteyen adayların şu şartları karşılaması gerekiyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • İŞKUR'a kayıtlı olmak.
  • Başvuru tarihi itibariyle işsiz durumda bulunmak.
  • Emekli veya malul aylığı almıyor olmak.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • Öğrenci statüsünde olmamak (açık lise veya açık öğretim öğrencileri istisnadır).

Toplum Yararına Programlar kapsamında yapılan alımlarda dikkat edilen hususlardan biri de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne (ADNKS) göre aynı adreste yaşayan bireylerden yalnızca birisinin programa katılabileceğidir. Öte yandan, aynı adreste oturan bireylerin ulaşılabilir en yakın döneme ait gelir getiren bir işte elde ettikleri toplam kazancının, asgari ücret tespit komisyonunca tespit edilen aylık asgari ücretin 1,5 katını aşmaması gerekmektedir.