İş Arayanlar Sevinçten Çığlık Atacak! Kamuya Çok Sayıda Personel Alımı Yapılacağı Duyuruldu

İş Arayanlar Sevinçten Çığlık Atacak! Kamuya Çok Sayıda Personel Alımı Yapılacağı Duyuruldu
Güncel ihtiyaçlar kapsamında, kamuya personel alımları yapılmaya devam ediyor. Kamu personeli işe alımına yönelik ilanlar geliyor. Bu doğrultuda, iş arayışında olup iş başvurusu yapacak vatandaşlar yayımlanacak ilanları büyük...

Güncel ihtiyaçlar kapsamında, kamuya personel alımları yapılmaya devam ediyor. Kamu personeli işe alımına yönelik ilanlar geliyor. Bu doğrultuda, iş arayışında olup iş başvurusu yapacak vatandaşlar yayımlanacak ilanları büyük bir merakla beklerken gelecek iş ilanlarını da yakından takip ediyor.

Gelen son ilanda; Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığına, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığına ve Gazi Üniversitesine sözleşmeli personeller alınacağı belirtildi. Bu kapsamda, Gazi Üniversitesine 20 sözleşmeli personel, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığına 30 müfettiş yardımcısı ve Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığına da 40 sözleşmeli personel alınacağı ifade edildi.

Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre; Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı birimlerde çalıştırılacak sözleşmeli 10 büro personeli, 9 koruma ve güvenlik görevlisi ve 1 elektrik elektronik teknikeri alınacak.

Adaylar, 7-21 Aralık tarihleri arasında "http://personelilan.gazi.edu.tr" adresinden istenilen belgeleri sisteme yükleyerek başvurusu yapabilecek.

Başvuru sonrası sözleşme yapmaya hak kazanan adaylar, 2022 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak belirlenecek. Personel alımına dair herhangi yazılı ya da sözlü sınav yapılmayacak.

Başvuru şartlarını öğrenmek isteyen adaylar "personel.gazi.edu.tr" internet sitesini ziyaret edebilir.

SGK Sözleşmeli Personel Alımı

SGK Başkanlığı, 30 müfettiş yardımcısı alımını yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre yapacak.

Adaylardan, 2021 ve 2022'de gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın "KPSSP48" puan türünden en az 80 ve üzerinde alması, en az 4 senelik eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması ve 2023'ün Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması şartı aranıyor.

Başvuralar 12-30 Aralık tarihleri arasında e-Devlet aracılığıyla "https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav" adresinden yapılacak.

SGK'nin internet sitesindeki "duyurular" kısmından aranan nitelikler ve diğer başvuru şartlarına erişilebilecek.

Adli Tıp Kurumu Sözleşmeli Personel Alımı

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumunun merkez ve taşra teşkilatına, sözlü sınav sonucuna göre sözleşmeli 3 koruma ve güvenlik görevlisi, 5 büro personeli, 1 infaz ve koruma memuru, 2 aşçı, 2 sağlık teknikeri, 23 hizmetli ve 4 şoför alınacak.

Adaylar başvurularını 12-25 Aralık tarihleri arasında e-Devlet aracılığıyla "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresinden yapabilecek.

Başvuru şartları ve aranan niteliklere dair bilgiler, Adli Tıp Kurumunun internet sitesinde olacak.