İlk, Orta, Lise Ve Üniversite Öğrencilerine Kaymakamlık'tan Karne Hediyesi! Asgari Ücretin %60'ı Anında Ödenecek

İlk, Orta, Lise Ve Üniversite Öğrencilerine Kaymakamlık'tan Karne Hediyesi! Asgari Ücretin %60'ı Anında Ödenecek
Devlet, okulunda başarı sağlayan öğrenciyi ödüllendiriyor. Başarı destek programı kapsamında öğrencilere 5104 TL Ödeniyor

Devlet geçtiğimiz senelerde başlattığı yeni destek programında okullarında başarılı olan öğrenciye hediye olarak nakit ödeme yapacak. Başarı teşvik programı kapsamında okullarında teşekkür ya da takdir alan öğrenciye dönem sonunda 5104 TL ödeme yapacak. Her dönem öğrenciyi başarıya teşvik etmek adına ödenen bu paralar başarı teşvik programı adı altında dağıtılmaktayken, belirlenen şartları taşıyan her öğrenci başarı ödülünü anında alabilecek. Peki başarı teşvik programı başvuru şartları neler?

Eğitim öğretim yılı bu sene 16 Haziran'da son bulacak. Bütün öğrencilerde tatil ve karne heyecanı başlamış gibi duruyor. Kimi öğrenciler başarılı olurken, kimileri de derslerin zorluğundan yakınıyor. İşte bu yakınmaları ortadan kaldırmak ve öğrenciyi başarıya itmek adına devlet hediye niteliğinde ödeme yapıyor. Sadece dar gelirli hanelerin evlatlarına başarı teşvik programında 5104 TL teşvik hediyesi veriliyor. Okulların kapanmasına sayılı gün kala, öğrenci ve ebeveyn başarı teşvik programı başvuruları ve başarı teşvik programı ödemelerini merakla araştırıyor. İşte devlet tarafından ödenen 5104 TL başarı teşvik ödemesi ve detayları...

tl11.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda başlatılan başarı teşvik programı ile alakalı olarak yaptığı açıklamasında "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz'' demişti. Öte yandan Öte yandan dört yıllık örgün eğitim programını kazanan öğrencilere de aylık 100 TL devlet desteği verileceği de Erdoğan tarafından açıklandı.

tl15.jpg

Yapılan açıklama sonrasında detaylar araştırılmaya başlamıştı. MEB'e bağlı ilk, orta, lise ve dengi okullar ile birlikte üniversitede okuyan öğrenciler de bu ödemelerden nasibini alabiliyor. Tabii ki her takdir teşekkür alan öğrenci bu destek ödemesinden faydalanamıyor. Devletin sunduğu her yardım ödemesinde yer alan bazı koşulların taşınması gerekiyor.

tl13.jpg

Başarı Teşvik Programı Kimler Faydalanabiliyor?

Devletin dar gelirli olarak bakanlıktan onayını aldığı ve yardım ödemesini yaptığı her ailenin başarılı çocuğu bu programdan faydalanabiliyor. Devlet dar gelirli hanelere destek ödemelerini sürdürürken, destek ödemelerinden faydalanan dar gelirli hanelerdeki başarılı çocuklarda 5104 TL ile ödüllendiriliyor. Başarı seviyesinin artması ve öğrenciyi ders çalışmaya teşvik eden başarı teşvik programı kapsamında okulunda başarısı ile göze çarpan öğrenciye ödeme yapılıyor. Okulunda başarılı olan öğrenciye devlet tarafından asgari ücretin % 60'ı kadar ödeme yapılıyor. Başarılı öğrenciye dönem sonunda tek seferlik ödenen 5104 TL başarı teşvik programından faydalanmak için bir kaç şart bulunuyor.

tl10.jpg

Başarı Destek Programı Başvuruları Nereden Yapılıyor?

Haziran ayında karnelerin alınması sonrasında ödenmesi planlanan öğrenciye destek ödemesi için başvurular kaymakamlık binalarında yer alan SYD Vakıflarına yapılıyor.