İlanlarda 'EYT Nedeniyle Acil Satılık' Dönemi

İlanlarda 'EYT Nedeniyle Acil Satılık' Dönemi
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle doğum borçlanması ve askerlik için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuranlar, ödemelerini yapabilmek adına cep telefonu, bazı ev eşyaları, araç ve arsalarını internetten satışa...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle doğum borçlanması ve askerlik için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuranlar, ödemelerini yapabilmek adına cep telefonu, bazı ev eşyaları, araç ve arsalarını internetten satışa çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaş sınırı olmadan prim gün ve yılını dolduran, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara emeklilik hakkı tanınacağı açıklamasının ardından; bu düzenlemeden yararlanmak isteyen yaklaşık 2,5 milyon kişi, yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmesini bekliyor.

Borçlanma Yapacaklar Yasayı Bekliyor

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup, prim gün veya yıl eksiği olanlar ise bu eksiklerini kapatabilmek için askerlik ve doğum borçlanması yapabiliyor. Bu kapsamda çok sayıda vatandaş 1 Ocak 2023 öncesi SGK il ve ilçe müdürlüklerine başvurularını yaparken, bir kısmı da başvuru için yasanın çıkmasını bekliyor.

EYT için doğum ya da askerlik borçlanmaları ödeyecekler arasında, araç başta olmak üzere ev aletleri, cep telefonu, motosiklet, iş yeri ve arsalarını satılığa çıkaranlar dikkat çekti.

'EYT nedeniyle' başlıklı satış ilanlarında 'acil' olduğu da vurgulanıyor. Arsa, dükkan ve konutun yanı sıra cep telefonu ya da koşu bandını satılığa koydu. Emlak ve ürün satışı yapılabilen sitelerde çok sayıda 'EYT nedeniyle satılık' ifadesi yer alıyor. İlanların çoğunda da 'acil' ibaresi de dikkat çekti.

 EYT Nedeniyle Acil Satılık İlanlarından Bazıları Şu Şekilde: