İkinci El Otomobillerde Hareketlilik Açıklaması! Fiyat Artışı İçin Tarih Verildi

İkinci El Otomobillerde Hareketlilik Açıklaması! Fiyat Artışı İçin Tarih Verildi
İkinci el araç piyasasına ilişkin satıcıları ve alıcıları ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. Otomobil piyasası için hareketlilik beklendiğine ilişkin açıklamada bulunuldu.Sektör temsilcileri, 2023 yılında fiyatlara...

İkinci el araç piyasasına ilişkin satıcıları ve alıcıları ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. Otomobil piyasası için hareketlilik beklendiğine ilişkin açıklamada bulunuldu.

Sektör temsilcileri, 2023 yılında fiyatlara zam geleceği düşüncesinin hakim olduğunu ifade ederken yılbaşına doğru hareketliliğin daha da artacağını tahmin ediyor.

ÖTV İndirimi Beklentisi

İkinci el araç piyasasında sene sonuna doğru hareketlilik bekleniyor. Önceki senelere göre fiyatlarda yükseliş görülürken, ikinci el araçlarda şimdilerde durgunluk yaşanıyor. Ağustos ayında gündeme gelen ÖTV indirimi beklentilerinin ardından geçtiğimiz gün indirime gidilmeyeceğinin ifade edilmesinden sonra araç alacaklar için ÖTV indirim beklentisi rafa kalktı.

Otomobil alacaklar ise 2023'te fiyatlarda artış yapılacağı düşüncesiyle Kasım sonuyla Aralık ayını beklemeye başladı. Sektör temsilcileri ise araç sahibi olmak isteyenlere önümüzdeki sene öncesinde alışverişlerini yapmaları yönünde çağrı yaptı.

Hareketlilik Başladı

Bir sektör temsilcisi konuya ilişkin, ÖTV indiriminin yapılmayacağı yönündeki açıklamanın ardından hareketliliğin yavaş yavaş başladığını ifade etti.

Sektör temsilcisi, yılbaşına doğru hareketliliğin daha da yükseleceğini düşündüklerini, yılbaşından sonra da fiyatların bir tık daha artacağı yönünde düşüncenin hakim olduğunu belirtti.

Kredi Faiz Oranları Düzenlenmeli

Piyasadan esnaflar ve müşterilerimiz, kendi ceplerine uygun bulduğu yerlerden araçlarını almalarını tavsiye eden temsilci, şimdiki kredi faiz oranlarının düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Temsilci, “Krediler yüksek ve çok az miktarda verildiği için alışveriş çok yavaş gitmekte. Kredi faiz oranlarının düzenlenmesi lazım." ifadelerine yer verdi.