İkinci El Otomobil Piyasasında Yaprak Kımıldamıyor! İkinci El Araçlar İçin Korkutan Rakam

İkinci El Otomobil Piyasasında Yaprak Kımıldamıyor! İkinci El Araçlar İçin Korkutan Rakam
İkinci el araç piyasası önceki seneye göre durgun bir sene geçiriyor. Bu durgunluk önceki seneye göre daha düşük bir ikinci el araç satış piyasasını oluşturdu.Döviz kuruşundaki artış ve çip krizine bağlı olarak yükselen...

İkinci el araç piyasası önceki seneye göre durgun bir sene geçiriyor. Bu durgunluk önceki seneye göre daha düşük bir ikinci el araç satış piyasasını oluşturdu.

Döviz kuruşundaki artış ve çip krizine bağlı olarak yükselen sıfır araçlar sebebi ile vatandaş ikinci el otomobile yönelmişti. Bu durum ikinci el araç fiyatlarında patlamaya sebep olmuş ve geçtiğimiz yıl ikinci el otomobil piyasasındaki fiyatlarda iki kata varan artışlar görülmüştü.

Hızlı yükselişi sıfır araçlarda ÖTV indirimi yapılacak beklentisi ile düşüşe geçen ikinci el otomobil piyasasında durgun bir sene geçiriyor.

Satışlar Yüzde 8 Düştü

Satışlar geçtiğimiz seneye göre yüzde 8 düşüş gösterdi. Otomobil satın alacak vatandaşlar ise gözlerini bir yere çevirdi.

3 aydır durgun bir süreç yaşanan ikinci el araç piyasasında durumun ne olacağı merak ediliyor. Araç alacak olan vatandaşlar 2023 otomobil piyasasında durum ne olur diye merak ediyor.

Yüzde 20 daralan ikinci el otomobil pazarında satılan araçların yarısından fazlasını 10 yaş ve üzeri araçlar oluşturdu.

İkinci el otomobil pazarı geçtiğimiz ay yüzde 20 daraldı. Önceki sene eylül ayında 596 bin 392 araç satışı yaşanırken bu senenin eylülünde bu rakam 476 bin 502 oldu.