İkinci El Otomobil Alacakların Dikkatine! Bu Uyarıyı Duymadan Sakın Araç Almayın

İkinci El Otomobil Alacakların Dikkatine! Bu Uyarıyı Duymadan Sakın Araç Almayın
Dolar kurundaki artış, yükselen enflasyon ve çip krizi derken sıfır otomobil fiyatları son zamanlarda gittikçe yükseldi. Sıfır araç fiyatlarının yükselmesiyle otomobil alacaklar ikinci ele yöneldi.Vatandaşlar, ikinci el otomobil...

Dolar kurundaki artış, yükselen enflasyon ve çip krizi derken sıfır otomobil fiyatları son zamanlarda gittikçe yükseldi. Sıfır araç fiyatlarının yükselmesiyle otomobil alacaklar ikinci ele yöneldi.

Vatandaşlar, ikinci el otomobil alımlarında yapılan dolandırıcılıklar yüzünden de otomobil almaya korkar duruma geldi. Eskiden alacağı aracı ekspertize göstermekle yetinen vatandaş, son zamanlarda ekspertiz raporunda da çıkan hatalı sonuçlarda dolayı alternatif çözüm arar duruma geldi.

Otomobil alıcıları, ekspertiz raporunda çıkan hatalarda sorun yaşamamak adına alacağı aracı otomobil tamircisine de gösteriyor.

İkinci El Otomobil Alacaklar Uyarıldı

Ticaret Bakanlığı, bir dönem ikinci el otomobilde yaşanan fahiş fiyat artışının önüne geçmek için yasal düzenlemeye gitmişti. 15 Eylül 2022 tarihinde ikinci el otomobiller için 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı getirilmişti. Bu düzenleme sayesinde ikinci el otomobil fiyatları bir nebze de olsa düşüşe geçti.

Uzmanlardan ikinci el otomobil alacaklara yönelik kilometre ve motor aksamı uyarısı geldi. Uzmanlar, alınacak otomobilin tepeden tırnağa kontrol edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

İkinci el otomobil alacakların sanayiye ve ekspertize gidip aracı göstermesi gerektiğine de dikkat çekildi.