İki Gün Sonra 2 Bin TL Verilecek! Herkesin Beklediği Duyuru Bugün Yayınlandı

İki Gün Sonra 2 Bin TL Verilecek! Herkesin Beklediği Duyuru Bugün Yayınlandı
Dini bayramlardan önce emeklilerin hesaplarına bayram ikramiyesi yatıyor. Bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce emeklilerin hesaplarına yatarken, EYT'liler de bayram ikramiyesinin ne zaman verileceğini araştırıyordu....

Dini bayramlardan önce emeklilerin hesaplarına bayram ikramiyesi yatıyor. Bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce emeklilerin hesaplarına yatarken, EYT'liler de bayram ikramiyesinin ne zaman verileceğini araştırıyordu. Bu kapsamda, nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerine ne zaman ikramiye verileceği belli oldu.

Emekli Bayram İkramiyesi Ödenme Tarihi

Sosyal Güvenlik Kurumu, EYT'lilern merakla beklediği bayram ikramiyesinin ödemesine dair açıklamada bulundu. SGK'nın açıklamasına göre, nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerine bayram ikramiyesi 9 Mayıs tarihinde verilecek.

Bayram İkramiyesi Tutarı

Emekli bayram ikramiyesi geçen yıl 1.100 TL seviyesindeydi. Ramazan Bayramı öncesinde yapılan artış ile birlikte, bayram ikramiyesi ödemesi, 2.000 TL seviyesine yükseldi. Bu çerçevede, 9 Mayıs'taki ikramiye ödemesi kapsamında hesaplara 2.000 TL yatacak.

Kurban Bayramı İkramiyesi Ödeme Tarihi

Ramazan Bayramı ikramiyesi hesaplara yatarken, Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman verileceği de merak ediliyor. Söz konusu ikramiyesinin tarihi ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi ancak bayramdan yaklaşık bir hafta önce emeklilere verilmesi bekleniyor.