İhtiyaç Sahipleri Müjde! Hesaplara Her Ay Otomatik Olarak 1150 TL Yatırılıyor

İhtiyaç Sahipleri Müjde! Hesaplara Her Ay Otomatik Olarak 1150 TL Yatırılıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek verilmeye devam ediliyor. Dar gelirli vatandaşlar özellikle kış aylarının gelmesiyle beraber gerek yakıt giderleri gerek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek verilmeye devam ediliyor. Dar gelirli vatandaşlar özellikle kış aylarının gelmesiyle beraber gerek yakıt giderleri gerek ise kira bedellerinden dolayı ekonomik yönden olumsuz olarak etkilenmektedir. Hal böyle olunca da devlet tarafından kesenin ağzı açıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kira yardımı verileceği duyuruldu.

1150 TL Kira Yardımı Yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara kira yardımı verileceği duyuruldu. Özellikle sigortası olmayan, emekli, dul veya yetim aylığı gibi herhangi bir geliri olmayan, herhangi bir mal varlığına sahip olmayan ve yapılacak gelir testinde fakirlik sınırının altında bulunan kişilerin alacağı kira yardımı ilden ile de farklılık göstermektedir.

İstanbul, İzmir ve Ankara’da yaşayan kişiler için 1150 TL kira yardımı verilirken, Antalya, Adana, Bursa ve Konya illerinde yaşayanlar için 1085 TL, Mersin, Eskişehir, Sakarya ve Erzurum’da yaşayanlar için 995 TL, Tokat, Zonguldak ve Çanakkale’de yaşayanlar için 905 TL, Düzce, Şırnak ve Yozgat’ta yaşayanlar için 810 TL, Bolu ve Bingöl’de yaşayanlar için ise 715 TL kira yardımı verilmektedir.

Şayet kira yardımı başvurusu yapacaksanız eğer başvuru yapmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden kendi sistemlerine giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfası üzerinden yardım başvurusu yapabilmektedir. Başvurusu onaylanan kişiler PTT üzerinden yardım ödemelerini alabilmektedir.