İhtiyaç Sahibi Ailelere Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi! Tek Başvuruyla 10.200 TL Hesaplara Yatırılacak

İhtiyaç Sahibi Ailelere Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi! Tek Başvuruyla 10.200 TL Hesaplara Yatırılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı bazı önemli açıklamalar yaptı. Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret açıklaması, EYT açıklaması,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı bazı önemli açıklamalar yaptı. Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret açıklaması, EYT açıklaması, memur ve memur emeklilerine yönelik çalışmalarla ilgili son durum ele alınarak açıklama yapıldı. Bunların dışında enflasyon ve hayat pahalılığına da değinen Cumhurbaşkanı, ihtiyaç sahibi aileleri sevindiren açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Aile Destek Programı kapsamında 2,8 milyon haneye toplam 9,2 milyar TL yardım yaptıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 milyon eve de 3,8 milyar TL daha yardım yapacaklarını aktardı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada:

“Küresel krizlerin dünyada zaten bozuk olan sosyal adaletsizliği büyüttüğü bir dönemde biz her alanda olduğu gibi bu hususta da diğer ülkelerden ayrışıyoruz. Yaşanan gelişmeler bizi sosyal yardımları sadece en temel ihtiyaçlarına ulaşamayan vatandaşlarımızla sınırlı olmaktan çıkartıp daha kapsayıcı bir yaklaşımla yeniden ele almaya yöneltmiştir. Sosyal yardım politikamız, yoksulluk sınırının altına düşenleri kollama yanında, günümüz gerçeklerine uygun şekilde insanlarımızın hayat standartlarını daha yüksek bir seviyede tutmayı amaçlıyor.

3 Milyon Haneye Yardım Yapılacak!

Bu anlayışla, hayata geçirdiğimiz ve sürekli geliştirdiğimiz son sosyal yardım projemiz, Türkiye Aile Destekleridir. Temmuz ve Kasım ayları döneminde Türkiye Aile Destekleri kapsamına giren 2,8 milyon hanemize toplam 9,2 milyar lira nakdi kaynak aktardık. Bu ay aynı proje dâhilinde 3 milyon haneye 3,8 milyar lira daha nakdi kaynak aktarımı yapacağız.

Eskiden beri devam eden engelli ve yaşlı aylıklarının ödemelerini de titizlikle sürdürüyoruz. Kasım ayında 1,3 milyon yaşlı ve engellimize 2,1 milyar lira ödedik, Aralık ayında da aynı miktar ödemeyi gerçekleştireceğiz. Yine Kasım ayında 9,4 milyon ihtiyaç sahibi vatandaşımızın 2,9 milyar lira tutarındaki genel sağlık sigortasını ödeyerek ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesini sağladık” denildi.

10.200 TL Ödeme Yapılıyor!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemesi yapılıyor. Yapılan destek ödemesiyle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Aile Destek Programının detayları ile ilgili vatandaşların bilgi sahibi olabilmesi için bilgilendirme formu yayınlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından:

"850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir" denildi.

12 Ay süreyle eğer 850 TL alacaksanız bu tutar yıllık olarak 10.200 TL’ye tekabül etmektedir.