Hükümetten 2023 Asgari Ücrete İlişkin Yeni Açıklama

Hükümetten 2023 Asgari Ücrete İlişkin Yeni Açıklama
2023 yılına az bir zaman kala 'asgari ücret' gündem konularında zirvede yer almaya başladı. Halkın her kesiminden vatandaş 2023 asgari ücret zammının ne kadar olacağını merak ediyor. 'Asgari ücret 2023 yılında ne kadar olacak?'...

2023 yılına az bir zaman kala 'asgari ücret' gündem konularında zirvede yer almaya başladı. Halkın her kesiminden vatandaş 2023 asgari ücret zammının ne kadar olacağını merak ediyor. 'Asgari ücret 2023 yılında ne kadar olacak?' sorusu da vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor.

Asgari ücret 2023'ün belirlenmesine az bir zaman kala gerek uzmanlardan gerek siyasilerden de açıklamalar gelmeye başladı. Geçtiğimiz gün hükümet partisi AK Parti'den konuya ilişkin ilk açıklama yapılmış ve 2023 asgari ücret zammında heyecanı arttırmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısından Asgari Ücret Açıklaması

Bugün yeni bir açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'ndan geldi. Kırıkkale'de gerçekleştirilen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında konuşma yapan Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu, asgari ücrete ilişkin flaş her kesimi yakından ilgilendiren söylemlerde bulundu.

Türkiye'nin dünyanın en fazla büyüyen ülkelerinden biri olduğunu belirten Jülide Sarıeroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 80 maddelik torba kanunun sevk edildiğini aktardı.

Sarıeroğlu, tüm kesimlerin beklentilerini karşılayacak düzenlemeleri yapacaklarını ifade etti. Başkan yardımcısı, 84 milyon vatandaş ve Türkiye'nin geleceği için güçlü bir şekilde çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Asgari Ücrette Güçlü Artış Mesajı

Sarıeroğlu'nun asgari ücret zammına ilişkin sözleri ise heyecanı doruğa çıkardı. “Asgari ücret ile alakalı da güçlü artışların yaşanacağı bir dönem olacak" şeklinde konuşan Sarıeroğlu, dönem şartlarına göre asgari ücrette güçlü artışların yaşanacağını vurguladı.

Asgari Ücret 2023 Zammı Nasıl Olacak?

Başkan Yardımcısı konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Bütçe sürecinin ardından  yine emekçilerimizin başta 'EYT' olmak üzere sözleşmelilerin kadro konusu arkasından da asgari ücretimizin yine o dönemki şartlar değerlendirilerek asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın; bu arada asgari ücret sadece asgari ücretle çalışanları etkilemiyor. Sosyal yardımlar başta olmak üzere yaşlı, engelli ve evde bakım aylıkları ve her alanı etkiliyor. Bütün işyerlerindeki ücret skalalarını da bu tip artışı etkileyen bir sosyal denge ücretidir aslında. Bu anlamda asgari ücrette güçlü artışların yaşanacağı bir dönem olacak."