Hükümete Yakın İsim ''Asgari Ücret Zammı Kulisten Sızdı Bilgi Geldi Dedi'' Dudak Uçuklatan Zam Geliyor

Hükümete Yakın İsim ''Asgari Ücret Zammı Kulisten Sızdı Bilgi Geldi Dedi'' Dudak Uçuklatan Zam Geliyor
Son dakika asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı verilmeye hazırlanıyor. İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılması planlanan zam ile alakalı olarak geçtiğimiz gün düzenlenen yeni meclisin 2. kurul toplantısında yeni gelişmeler yaşandı. Son dakika asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı verilmeye hazırlanıyor. Yeni asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı Mart ayından beri merakla beklenirken, masada konuşulan rakamlar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün açıklaması ile gönülleri fethetti. Erdoğan asgari ücret zammı konusunda yaptığı açıklama da !Herkesi mutlu edecek rakamlar konuşulacak' demesi üzerine Yeni asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı daha da bir heyecan ile beklenir oldu.

tl7.jpg

Son dakika asgari ücret açıklamasında Temmuz asgari ücret zammı konusunda araştırmalar yavaş yavaş nihai sonuca ulaşmaya başlıyor. Senede 1 kere yapılan asgari ücret zammı geçtiğimiz seneden beri ara zam ihtiyacının duyulması ve enflasyona yenilmesi akabinde 2. kere Temmuz ayında ara zam alacak. Asgari ücret Ocak 2023'de yüzde 54,7 artışla net 8506 TL brüt ise 10008 TL olarak belirlenmişti. Bu sayede 1 sene içerisinde yüzde yüz zam onay almış oldu. Yeni kabine üyelerinin açıklanması sonrasında ilk konuşulan konular ekonomi olurken, bir bir seçim vaatleri de yerine getirilmeye başlanıyor.

tl10.jpg

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yavaş yavaş hareketlenmeye başlarken, Erdoğan'ın talimatı sonrası hükümet yetkilileri işçilere daha yakın bir yerde hareket ediyor. Yani bu durumda kazananın işçiler olacağı biliniyor. Asgari ücret zammı ne kadar sorusunun yanıtı ise bu sayede yanıtını bulacak olup, işçiyi sevindirecek türden olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan sabahın erken saatlerinde düzenlediği ziyaret sırasında asgari ücret konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında "Asgari ücret noktasında da biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz. Asgari ücrette de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçimiz bu noktada rahat olsun, huzurlu olsun. Şu anda çalışmalar yapılıyor, bir an önce de inşallah kararı vereceğiz. Memur maaşlarına ilişkin adım da zaten temmuz ayındaki görüşmelerde atılacak" dedi.

tl9.jpg

Asgari Ücret Zammı için İkinci Toplantısı Tarihi

Asgari ücret zammı konusunda açıklamalar ve kulislerden sızan bilgiler mevcut. Fatih Portakal geçtiğiniz günlerde kendisine bilgi sızdığını ve 11500 TL olarak açıklanacağını kesin bir tavırla açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı 19 Haziran Pazartesi tekrardan bşr araya gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki ikinci toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti dahil olacak.

TÜRK-İş Asgari Ücret Beklentisini açıkladı

TÜRK-İş heyeti başkanı Veli Solak, açıklamasında Türkiye Yüzyılına yakışan bir rakam açıklaması beklediklerini ifade etti. Kurban Bayramı öncesi bir an önce bitmesini istiyoruz. Herhangi bir rakam konuşmadık. Türkiye Yüzyılına yakışır bir rakam istiyoruz. Yeni toplantı yarın da olabilir. Başka zamanda. Kısa sürede sonuçlansın istiyoruz" dedi.

tl8.jpg

7 milyon asgari ücretliyi yakından ilgilendiren ve dolaylı yollarla da tüm ülkeyi etkileyecek olan asgari ücret zammı konusunda Erdoğan'ın açıklamasını yaptığı "Tüm tarafların içine sinecek bir sonuca ulaşılacak" demesi herkesi heyecanlandırmış gibi duruyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Geçtiğimiz gün düzenlenen asgari ücret zammı toplantısında Türk-İş masaya 11.835 TL net ücret teklifiyle geldi. Konu ile alakalı Takvim Gazetesi Müdürü Faruk Erdem açıklamasında ''İşçi tarafını temsil eden Türk-İş masaya 11.835 TL net asgari ücret teklifiyle geldi. Aslında bu Çalışma eski Bakanı Vedat Bilgin'in 500 dolar açıklamasından yola çıkılarak yapılan bir teklif olarak geldi. İşveren tarafını temsil eden TİSK ise ilk teklif olarak net maaşın 10.000 TL'ye yükseltilmesini istedi.'' açıklamasını yaparken, 'Türkİş'in teklifinde 11.000 TL'nin işveren tarafından ödenmesi, 835 TL'lik bölümün asgari ücret desteği olarak İŞKUR tarafından karşılanması konuşuldu. İşveren tarafı kamu desteği olursa tekliflerini yukarı çekebileceklerini söyledi.' açıklaması herkesi heyecanlandırdı.

Gazeteci Cem Küçük Açıkladı

Cem Küçük Bilgi aldım diyerek asgari ücret zam açıklamasını yaptı. 'Yüzde 18 enflasyon farkı yüzde 10 da refah payı verilecek ve asgari ücret net 11 bin 58 TL olacak açıklaması herkesi sevindirdi.' İşsizlik maaşı, doğum, askerlik borçlanması, prim miktarları, GSS ödemelerini, sosyal ödemelerin gelir kriterlerini belirleyen asgari ücret zammı konusunda sadece asgari ücretli değil herkes yakından takip ediyor. Gelişmelerden an be an haberdar olacaksınız.