Hesaplarını Kontrol Etmeyi Unutmayın! IBAN'a 1250 TL Yatırıldı

Hesaplarını Kontrol Etmeyi Unutmayın! IBAN'a 1250 TL Yatırıldı
Temmuz ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara aktarılacağı ve tutarlarına yönelik araştırmalar sürüyor.

Temmuzda yapılacak ödemeler ile ilgili çok sayıda vatandaş araştırmalar yapmaya devam ediyor. Destek ödemelerine zam yapılması, asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının zamlı tutarlarının netlik kazanması sonucunda, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağı araştırılırken, farklı ödemeler ile ilgili araştırmalar da devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun her ay verdiği burs ve kredilerinin temmuz ayında hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı merak ediliyor.

KYK Burs Kredi Ödeme Takvimi

KYK burs ve kredileri yaz tatilinde de üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırılıyor. TC kimlik numarasının son rakamına göre ödeme gerçekleştirilirken ödeme takvimi şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u

KYK Bursu Kredisi Ne Kadar?

Asgari ücrete yüzde 34 zam gelmesi, emekli maaşlarında yüzde 25 oranında zam uygulanması, memur maaşlarında yüzde 17.55’lik enflasyon zammına ek olarak 8.077 TL seyyanen zam verilmesiyle beraber, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun öğrencilere ilettiği burs ve kredilere zam yapılıp yapılmayacağı da araştırılıyor. KYK bursu ve kredisi kapsamında her ay 1.250 TL verilirken, zam geleceğine ilişkin henüz bir açıklama da yapılmadı. Burs ve kredilere, aralıkta zam yapılması bekleniyor.