Herkes Çok Merak Ediyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alacağı Maaş Ortaya Çıktı

Herkes Çok Merak Ediyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alacağı Maaş Ortaya Çıktı
Bütçe teklifinde; Cumhurbaşkanı’nın maaşının bulunduğu “Cumhurbaşkanı ödeneğine” de belli oldu. Teklifte, Cumhurbaşkanı maaşı ödeneği 1 milyon 209 bin TL olarak belirlendi. Öte yandan, 2022 senesi başlangıç ödeneği...

Bütçe teklifinde; Cumhurbaşkanı’nın maaşının bulunduğu “Cumhurbaşkanı ödeneğine” de belli oldu. Teklifte, Cumhurbaşkanı maaşı ödeneği 1 milyon 209 bin TL olarak belirlendi. Öte yandan, 2022 senesi başlangıç ödeneği de 1 milyon 209 bin TL olarak kaydedilmişti. Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşında artış yaşanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı 100 bin 750 lira idi.

Yüzde 40.4 Zam Öngörülmüştü

Haziran 2022’de sunulan ek bütçe teklifinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına yüzde 40,4 zam yapılması planlanmıştı. Yapılan eleştirilerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim sistemimizde Cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli milletvekilleri ve eski Cumhurbaşkanları ile merhum Cumhurbaşkanlarının hak sahiplerine yapılan ödemelerin de göstergesidir” demişti. “Yol açacağı mağduriyetler sebebiyle” maaşı ile alakalı bir tasarrufta bulunmasının mümkün olmadığının altını çizen Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ancak son ek bütçe görüşmelerinde muhalefet tarafı işi öyle zıvanadan çıkardı ki artık bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün değildir. Bunun için buradan TBMM’ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı ödeneği ile alakalı maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum.”

Temsil ve Tanıtma Giderleri de Belli Oldu

Cumhurbaşkanlığı’nın 2023'teki “temsil ve tanıtma giderleri” için 105 milyon TL verildi.

Cumhurbaşkanlığı’nın “hane halkı ve işletmelere” yapacağı transferler için 15 milyon TL, “Kar amacı gütmeyen kuruluşlara” yapacağı transferler için ise 27 milyon lira bütçe ayrılı.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı’nda yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisinin olduğu Örtülü Ödenek de yer alıyor.