Hangi Borçların Silineceği Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Hangi Borçların Silineceği Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Kabine Toplantısı'nın ardından geçtiğimiz günlerde kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki pek çok konuya ilişkin değerlendirmede bulunmuştu. Bu kapsamda, vergi, ceza, faiz gibi borçların...

Kabine Toplantısı'nın ardından geçtiğimiz günlerde kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki pek çok konuya ilişkin değerlendirmede bulunmuştu. Bu kapsamda, vergi, ceza, faiz gibi borçların tasfiyesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Aralık tarihinden önceye ait 2 bin TL'yi aşmayan borçların tasfiye edileceğini belirtti. Söz konusu açıklamanın ardından, konun detaylarına ilişkin araştırmalar hız kazandı.

Silinecek Borçlar Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 2 bin TL'yi vergi, ceza, faiz gibi borçlar tasfiye edilecek. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erdoğan ''2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek ve takiplerini sonlandıracak bir düzenlemeyi zaten yapmıştık. Şimdi de aynı uygulamayı, vergi dairelerimize vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz.'' dedi.

31 Aralık Tarihinden Önceye Ait Borçlarda Geçerli

Vergi dairelerine vergi, ceza, faiz gibi başlıklar 2 bin TL'yi aşmayan borcu olan kişilerin borcu silinecek. Söz konusu borçların 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait olması gerekiyor.