Haftaya Nasıl Başlayacağı Merak Ediliyordu! Zirveyi Gören Gram Altında Son Durum

Haftaya Nasıl Başlayacağı Merak Ediliyordu! Zirveyi Gören Gram Altında Son Durum
ABD'de beklentilerin altında çıkan enflasyon verileri doları düşürürken altın ve hisse senedi piyasalarının yükselmesine sebep oldu. Önceki hafta, gram altın 1 senenin zirvesini görürken vatandaşlar tarafından yeni haftaya...

ABD'de beklentilerin altında çıkan enflasyon verileri doları düşürürken altın ve hisse senedi piyasalarının yükselmesine sebep oldu. Önceki hafta, gram altın 1 senenin zirvesini görürken vatandaşlar tarafından yeni haftaya nasıl başlayacağı merakla bekleniyordu. Peki gram altın yeni haftaya nasıl başladı? İşte detaylar...

ABD'de yayımlanan enflasyon verileri beklentinin üstünde düşmesinden sonra altın fiyatları,  bu hafta sert yükseldi. Perşembe gününden beri artışa geçen ons altın 7 ayın ardından en büyük haftalık yükselişini seyrederken, gram altın yılın zirvesine ulaştı.

Merkez bankalarının enflasyon ve küçülme endişeleri ile agresif faiz yükselişlerine yönelmesi ile artan dolar ve alternatif getiriler altın fiyatlarında baskı kurmuştu.

Dolar Düşüşe Altın Yükselişe Geçti

Ancak son gelen veriden sonra durum tersine döndü. Dolar değer kaybederken altın fiyatları yükselişe geçti.

Önceki hafta, gram altın son 1 senenin zirvesine ulaşırken, yeni haftaya da 1 senelik zirvenin biraz altında 1.051 liradan başladı.

Çeyrek Altın ve Cumhuriyet Altın Yeni Haftaya Nasıl Başladı?

Çeyrek altın yeni hataya 1.728 TL seviyesinden başladı.

Cumhuriyet altını 6.889 TL'den alıcı buluyor.

Yarım altın 3.455 TL'den işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2022 Mart ayında agresif faiz artışlarına gitmesi ile düşüş görülen ons altın enflasyon rakamlarının ardından önceki perşembe günü 1.756 dolara kadar çıkmıştı.

Ons altın, yeni haftaya da 1.763 dolardan başladı.