Haftalık Veriler Açıklandı: TCMB'nin Döviz Rezervleri Arttı

Haftalık Veriler Açıklandı: TCMB'nin Döviz Rezervleri Arttı
Geçmiş haftalarda da gündemde olan 'rezervlerimizde para yok' iddialarından sonra, belki de uzun zamandır ilk defa Merkez Bankası'nın döviz rezervleri bu denli artış gösterdi.Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Haftalık...

Geçmiş haftalarda da gündemde olan 'rezervlerimizde para yok' iddialarından sonra, belki de uzun zamandır ilk defa Merkez Bankası'nın döviz rezervleri bu denli artış gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre, Merkez Bankası'na ait döviz rezervleri, 2 Aralık ile son bulan haftada artış kaydetti.

2 milyar 388 milyon dolarlık artış kaydeden rezervin toplam değeri ise 124 milyar 989 milyon dolara çıktı.

Öte yandan brüt döviz rezervleri ise yine 2 Aralık haftasının sonunda 1 milyar 535 milyon dolarlık bir artış kaydetti. Bu artışla birlikte de brüt döviz rezervi, 79 milyar 766 milyon dolardan, 81 milyar 301 milyon dolara çıktı.

Altın Rezervleri Ne Durumda? 

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası altın rezervleri de yine 2 Aralık 2022 haftasında artış gösterdi. 853 milyon dolarlık artış kaydeden altın rezervi, 42 milyar 835 milyon dolardan, 43 milyar 688 milyon dolara yükseldi.

Enflasyon Düşüşe Geçti 

Geçtiğimiz gün de bildirdiğimiz üzere açıklanan veriler, enflasyonun hızının yavaşladığını gösterdi. FED'in faiz artırımına karşı daha sakin bir tutum izleyeceğini söylemesi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer savaş söylemleri, dolar üzerinde düşüş etkisi yaratarak altın fiyatlarının yükselişini destekledi.