Gram Altın Yine Rekor Kırdı, Gözler Yeni Yüksekte

Gram Altın Yine Rekor Kırdı, Gözler Yeni Yüksekte
Altın, güne önce yükselişle başladı ve gram fiyatı saat 11.30 itibarıyla yüzde 0.56 artarak 1.259 liraya yükseldi.Dünkü işlemlerde de altının ons fiyatı artmış ve gram fiyatı da bu artışa paralel olarak yüzde 0.65 yükselişle...

Altın, güne önce yükselişle başladı ve gram fiyatı saat 11.30 itibarıyla yüzde 0.56 artarak 1.259 liraya yükseldi.

Dünkü işlemlerde de altının ons fiyatı artmış ve gram fiyatı da bu artışa paralel olarak yüzde 0.65 yükselişle 1.251 liradan günü tamamlamıştı. Altının ons fiyatı ise bugün yüzde 0.58 artışla 2.026 dolardan işlem görüyor.

Resesyon Endişeleri Altına Yönlendirdi

Analistler ise dün akşam saatlerinde açıklanan ABD Merkez Bankası (FED) toplantı tutanaklarındaki resesyon endişesinin altın fiyatlarını desteklediğini ifade etti.

Dün ABD'de açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış yıllık bazda yüzde 6'dan yüzde 5'e düşerek piyasa beklentisinin gerisinde kaldı. Çekirdek TÜFE de yüzde 5.5'ten yüzde 5.6'ya çıkarken, analistler, gelecek döneme ilişkin para politikasına dair belirsizliklerin arttığını aktardılar.

FED'in gelecek toplantısının da yine gündemde olduğu bugünlerde piyasa beklentisi, yüzde 70 oranla 25 baz puanlık bir fiyat artışı yapılacağı yönünde.

Gözler Yeni Verilerde

Öte yandan analistler, bugün açıklanacak olan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve ABD işsizlik maaşı başvurularına da işaret etti. Altın fiyatında dalgalanma yaratabileceği düşünülen bu iki veride ons altında bakılması gereken seviyeleri de açıkladılar. Ons altın fiyatında 2.040 doların direnç ve 1.990 doların da destek noktası olduğunun altı çizildi.