Gram Altın 3 Ayın Zirvesine Ulaştı! Kritik Veri Sonrası Yükseldi

Gram Altın 3 Ayın Zirvesine Ulaştı! Kritik Veri Sonrası Yükseldi
Piyasaların büyük bir merakla beklediği kritik verinin açıklanmasının ardından altın zirveye çıktı. ABD enflasyon verileri açıklandı ve veriler beklentinin altında kaldı.ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından...

Piyasaların büyük bir merakla beklediği kritik verinin açıklanmasının ardından altın zirveye çıktı. ABD enflasyon verileri açıklandı ve veriler beklentinin altında kaldı.

ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından altın yükselişe geçti. Gram altın 3 ayın zirvesini görürken, ons altın 2 ayın zirvesine ulaştı. TÜFE ekim ayında yıllık bazda yüzde 7,7 ile beklentilerin altında kalarak yükseldi. Aylık bazda ise enflasyon yüzde 0,4 yükseldi. Çekirdek TÜFE yüzde 0,5'lik beklentiye karşın yüzde 0,3 arttı.

ABD'de enflasyonun ekim ayında aylık yüzde 0,4 olması, yıllık enflasyonun ise yüzde 8,2'den yüzde 8'e inmesi bekleniyordu.

Ons Altın Zirveyi Gördü

Açıklanan veriden sonra altının ons fiyatı 1736 dolar ile 2 ayın zirvesini gördü.

Gram Altında Zirveyi Gördü

Gram altın bin 35 lirayla 3 ayın zirvesini gördü. Çeyrek altın bin 694 TL, Cumhuriyet altını da 6969 TL'den satılıyor.

Uzmanlar ABD'de Ekim ayı TÜFE oranlarının beklenenden fazla gelmesi durumunda altının ons fiyatının bin 690 doların altına gelebileceğini, düşük olması durumunda ise bin 725 dolar direncinin aşılabileceğini iddia etti.