Faiz Kararının Ardından Kredi Kartı Faiz Oranları Değişti!

Faiz Kararının Ardından Kredi Kartı Faiz Oranları Değişti!
Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında, kredi kartlarının güncel faiz oranların merak konusu oldu.

Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesinin ardından, tüm gözler Merkez Bankası’nın Para Piyasası Kurulu toplantısının ardından açıklayacağı faiz kararına çevrildi. 22 Haziran tarihinde gerçekleşen toplantıda, politika faizi 650 baz puan artarak yüzde 8,5’tan yüzde 15 seviyesine yükseldi. Politika faizindeki artışın ardından kredi kartı faizleri de merak konusu oldu. Bu kapsamda, kredi kartı sahipleri güncel faiz oranlarına dair araştırmalar yapıyorlar.

Kredi Kartı Faizi Yüzde Kaç?

Merkez Bankası’nın faizleri artırması ile birlikte, kredi kartı faizleri de yükseldi. Kredi kartı için en yüksek faiz oranı yüzde 1,36’dan yüzde 1,91’e çıktı. Bu çerçevede, 1 Temmuz tarihinden itibaren kredi kartında TL işlemlerinde faizler yüzde 1,91 olacak.

2023/06/06/hesap-makinesi.jpg

Mevduat Faizi Haziran 2023

Kredi kartı faizleri ile birlikte, mevduat faizlerine dair araştırmalar da haziran ayında de vadediyor. Mevduat faizi birikimin tutarına, vade süresine ve bankadan bankaya göre değişkenlik göstermekle birlikte, haziran ayı itibariyle kimi bankalar yüzde 40’a kadar mevduat faizi sunuyorlar. Bankalar, resmi internet siteleri üzerinden vade süresine ve tutarı göre faiz oranınına dair bilgilendirmede bulunuyorlar.