EYT'liler de Zamdan Yararlanacak! Zamlı Ödemeler Milyonlarca Kişiye Verilecek

EYT'liler de Zamdan Yararlanacak! Zamlı Ödemeler Milyonlarca Kişiye Verilecek
Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına ikramiye yatarken, söz konusu bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken,...

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına ikramiye yatarken, söz konusu bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin söz konusu ikramiyeler ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bilgi verdi.

Bayram İkramiyesi 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, bayram ikramiyesinde yüzde 82 oranında artış sağlandı. EYT'lilere de verilecek olan 2000 TL bayram ikramiyesine dair açıklamada bulanan Bakan Bilgin ''En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra Bayram ikramiyesini de %82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.'' dedi.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara aktarılacağına dair henüz bir bilgi verilmedi. Nisan ayında, Ramazan Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce hesaplara yatması bekleniyor.