EYT'de İlk Maaşlar Ne Zaman Yatacak? Tarih Verildi

EYT'de İlk Maaşlar Ne Zaman Yatacak? Tarih Verildi
EYT düzenlemesinin şubat ayı içinde yasalaşması ve ilk maaşların mart ayında verilmesine karar verildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Meclis çalışmalara ara verirken EYT düzenlemesinin durumu da merak ediliyor.Cumhurbaşkanı...

EYT düzenlemesinin şubat ayı içinde yasalaşması ve ilk maaşların mart ayında verilmesine karar verildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Meclis çalışmalara ara verirken EYT düzenlemesinin durumu da merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da düzenlemenin “bir an önce yasalaşması” görüşünde olduğuna dikkat çekiliyor.

Son Ödeme Tarihi Uzatıldı

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre "EYT için gerekli olan borçlanmada son ödeme tarihinin uzatılması da bunu gösteriyor. AK Parti’liler Meclis çalışmalarına başladıktan sonra yasanın Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştırılacağını belirtiyor" denildi.

İlk maaşların mayıs ya da haziranda ödeneceğinin kaydedildi haberde "Düzenleme yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ocakta yaptığı açıklamada EYT için bütçede kaynak oluşturduklarını açıklamıştı. Ancak depremin ardından ortaya çıkan maliyet, bütçeyi de zorlayacak. Düzenlemenin martta yasalaşması bekleniyor. Teklifin Meclis’te kabul edilmesinin ardından ise milyonlarca EYT’li maaş için SGK’ye başvuracak. Bu başvuruların incelenmesi ve sonuçlandırılması için ise belli bir süre gerekiyor. Bu nedenle de ilk maaşların mayıs, haziran aylarını bulacağına işaret ediliyor" şeklinde konuştu.