EYT Yaş Sınırı Olacak Mı Konusunda Tartışmalar Belli Oldu! İşte Detaylar

EYT Yaş Sınırı Olacak Mı Konusunda Tartışmalar Belli Oldu! İşte Detaylar
Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, uzunca bir süredir ülke gündeminde geniş yer kaplıyor. Emekli olmak isteyen pek çok kişi EYT ile ilgili haberleri yakından takip ederken, konunun detayları da netlik kazanmaya devam ediyor...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, uzunca bir süredir ülke gündeminde geniş yer kaplıyor. Emekli olmak isteyen pek çok kişi EYT ile ilgili haberleri yakından takip ederken, konunun detayları da netlik kazanmaya devam ediyor ancak gerçekleşecek düzenlemede yaş sınırının olup olmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

EYT Yaş Sınırı

EYT düzenlemesi için artık son aşamaya gelindi. Önümüzdeki süreçte Meclis gündemine gelecek olan EYT düzenlemesinde, yaş sınırının olma ihtimali bulunuyor. Söz konusu iddialara göre, kadınlarda 48, erkeklerde ise 50 yaş sınırı yer alabilir.

EYT Kaç Kişiyi Kapsayacak?

EYT düzenlemesinin kaç kişi kapsayacağı da sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Konuya ilişkin bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin 1.5 milyon kişi kapsayacağını belirtti.

EYT Ne Zaman Çıkacak?

EYT düzenlemesinin aralık ayı içerisinde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor ancak yeni yıla kalması durumunda ise ocak ayının ilk haftaları itibariyle Meclis gündemine sunulabilir.