EYT Yaş Prim Şartı Belli Oldu! O Tarihten Önce Sigorta Girişi Olanları Kapsayacak

EYT Yaş Prim Şartı Belli Oldu! O Tarihten Önce Sigorta Girişi Olanları Kapsayacak
EYT düzenlemesini milyonlarca kişi yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin düzenlemeye ilişkin kamuoyuna bilgi verirken, yürürlüğe girecek çalışmanın ayrıntıları araştırılıyor. Bu kapsamda,...

EYT düzenlemesini milyonlarca kişi yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin düzenlemeye ilişkin kamuoyuna bilgi verirken, yürürlüğe girecek çalışmanın ayrıntıları araştırılıyor. Bu kapsamda, pek çok kişinin merak ettiği prim ve yaş şartı belli oldu.

EYT Prim ve Yaş Şartı

EYT düzenlemesi hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaş ve pirim şartının değişmeyeceğini belirtti. Önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek düzenleme sayesinde yaklaşık 1.5 milyon kişinin emeklilik hakkı elde edeceğini belirten Bakan Bilgin, Eylül 1999 öncesi prim gün şartının değişmeyeceğini açıkladı. Hizmet yılı sayısına da değinen Vedat Bilgin, kadınlar için 20, erkek için ise 25 koşulunun sağlanması durumunda, EYT'den istifade edilebileceğini duyurdu.

EYT Ne Zaman Çıkacak?

EYT düzenlemesine ilişkin haberler büyük bir heyecanla takip edilirken, çalışmanın ne zaman yürürlüğe gireceği de merak ediliyor. Söz konusu düzenlemenin, Ocak 2023 itibariyle yasalaşması ve yürürlüğe girmesi bekleniyor.

8 Eylül 1999 Öncesi Sigorta Girişi Olanlar Dikkat!

EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olan herkesi kapsayacak. Bu tarih öncesinde sigorta girişi olması, emeklilik için yeterli sayılmayacak. Prim gün ve sigortalılık süresinin de tamamlanmış olması gerekecek.