EYT Son Gelişmeler Neler? EYT Düzenlemesiyle İlgili Flaş Gelişme!

EYT Son Gelişmeler Neler? EYT Düzenlemesiyle İlgili Flaş Gelişme!
Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine dair çalışmalarda sona gelinirken, gelecek günlerde düzenlemenin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyordu. EYT düzenlemesi için heyecanlı bekleyiş devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine dair çalışmalarda sona gelinirken, gelecek günlerde düzenlemenin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyordu. EYT düzenlemesi için heyecanlı bekleyiş devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çok sayıda vatandaşın yakından takip ettiği EYT düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Bakan Bilgin, EYT düzenlemesinde teknik çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.

TBMM Ne Zaman Açılacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 26 Aralık 2022 tarihinden başlayarak 3 Ocak 2023 tarihine kadar yasama faaliyetlerine ara verecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme yeni yıla kaldı. Daha önce yetkililerin TBMM'de aralık ayında görüşülebileceğini ifade ettiği düzenlemeye bu kez de tatil engeline takıldı.

AK Parti’nin kabul edilen grup önerisine göre, gündemin ön sıralarına alınan tekliflerin 20, 21, 22 ve 23 Aralık günü tamamlanması, bu tekliflerin tamamlanması halinde, Meclis'in 27, 28 ve 29 Aralık 2022 Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanmaması yönündeki önerileri kabul edildi.

EYT Ne Zaman Çıkacak?

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, EYT düzenlemesinin bu ay tamamlanacağını ve kamuoyu ile paylaşılacağını açıklamıştı.

Yeni karara göre; Meclis 26 Aralık - 3 Ocak tarihleri arasında tatile girdi.

Böylece EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesi ve görüşülmesi de 2023 yılına sarktı.