EYT Düzenlemesinde Kadın ve Erkek İçin Gereken Yıl Belli Oldu!

EYT Düzenlemesinde Kadın ve Erkek İçin Gereken Yıl Belli Oldu!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar, önümüzdeki süreçte açıklanacak düzenlemenin ayrıntılarını merak ediyorlar. Gelecek ay Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi beklenen düzenleme için heyecanlı bekleyiş devam ederken, çalışmanın...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, önümüzdeki süreçte açıklanacak düzenlemenin ayrıntılarını merak ediyorlar. Gelecek ay Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi beklenen düzenleme için heyecanlı bekleyiş devam ederken, çalışmanın detayları da araştırılıyor. Bu kapsamda, yıl şartının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

EYT Yıl Şartı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin gün yüzüne çıkmasına artık çok az bir zaman kaldı. Söz konusu çalışmanın aralık ayı itibariyle Meclis'e sunulması beklenirken, sigortalılık süresi de netleşmeye başladı. EYT düzenlemesine göre kadınlarda için 20 yıl, erkekler için se 25 yıl sigortalılık süresi aranacak.

Prim Gün Sayısı Değişmeyecek

EYT düzenlemesi hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, prim gün sayısı konusuna da değindi. Bakan Bilgin prim gün sayısında değişiklik yapılmayacağını ve 5000 ve 5400 olacağını açıkladı.

EYT Kaç Kişiyi Kapsayacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin 1.5 milyon kişiyi kapsayacağını belirtti.