EYT Bekleyenler Dikkat! Kritik Tarihle İlgili Deprem Düzenlemesi

EYT Bekleyenler Dikkat! Kritik Tarihle İlgili Deprem Düzenlemesi
Çalışmaları sona eren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için milyonlarca vatandaşın bekleyişi devam ederken düzenlemenin kapsamı ortaya çıkmaya başladı. 8 Eylül 1999'a kadar ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başlayan...

Çalışmaları sona eren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için milyonlarca vatandaşın bekleyişi devam ederken düzenlemenin kapsamı ortaya çıkmaya başladı. 8 Eylül 1999'a kadar ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başlayan ve Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SGK'ya tabi olan tüm vatandaşların EYT'li olduğu kesinlik kazandı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT için kritik tarih olan 8 Eylül 1999’un kapsamının genişletilebileceğini ileri sürdü.

EYT'de 31 Aralık 1999 Tarihi Beklentisi

Erdursun, EYT için kritik olan tarih, 17 Ağustos 1999 büyük Gölcük depreminden yalnızca 21 gün sonrasına denk gelen 8 Eylül 1999 tarihinin 31 Aralık 1999 tarihine çekilebileceğini iddia etti.

Sosyal Güvenlik Uzmanı, “Yalnızca 4 meslek grubunda 3600 ek gösterge beklentisi mevcuttu. Fakat kapsamın genişletilme durumu daha sonra dile getirildi ve bu durum karşılık buldu. Bu sebep ile 31 Aralık 1999'a kadar kapsam genişleyebilir. Bakanlık yetkilileri de yakından durumu takip ediyor. Ben kapsamın genişleyeceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.