Evini Dönüştürmek İsteyene 0.69 Faizle Kredi Verilecek! 2 Yıl Geri Ödeme Yok

Evini Dönüştürmek İsteyene 0.69 Faizle Kredi Verilecek! 2 Yıl Geri Ödeme Yok
Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında, İBB Meclisi mart ayı toplantısının birinci oturumu Saraçhane'de bulunan belediye binasında yapıldı.AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden...

Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında, İBB Meclisi mart ayı toplantısının birinci oturumu Saraçhane'de bulunan belediye binasında yapıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden 14 milyon kişinin etkilendiğini hatırlattı.

Göksu, depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Deprem sebebi ile herkesin seferber olduğunu ve bölgelerde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Göksu, devletin bütün birimlerinin deprem bölgesinde olduğunun altını çizdi.

İstanbul'da Geri Dönüşüm Desteği

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 kenti vuran depremler sonrası beklenen İstanbul depremi büyük panik yarattı. İstanbul'da yaşayan insanlar evlerinin durumu hakkında endişe ederken, geri dönüşüm için büyük müjde duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "İstanbul'da yapısını dönüştürmek isteyen her bir vatandaşımıza, en az 1 milyon lira olmak üzere 2 yıl geri ödemesiz 0,69 vadeyle para verilecek. Hiç kimseye ayrım yapılmaksızın." şeklinde konuştu.

İstanbul'da ilgili bakanların açıklayacağı bir müjde olduğunu dile getiren Göksu'nun açıklaması şu şekilde:

"İstanbul'da yapısını dönüştürmek isteyen her bir vatandaşımıza, en az 1 milyon lira olmak üzere 2 yıl geri ödemesiz 0,69 vadeyle para verilecek. Hiç kimseye ayrım yapılmaksızın. Eğer ada bazında dönüşüm yapmak isteyen bir şirket olursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, şirketin ilgili kriterleri yerine getirmesi kaydıyla şirkete de aynı şekilde inşaat yapım kredisi verilecek. Üçüncüsü ise kiracıların sorunlarını ortadan kaldırmak için devletin yap-işlet-devret modeliyle kiralama sisteminin de ayrıntılarını Sayın Bakanımız açıklayacak, bir usul getirilecek. Detayları da yarın ya da diğer gün Maliye ve Hazine Bakanımız tarafından açıklanacak. İstanbul'a ve ülkemize hayırlı olsun."