Evde Bakım Maaşı Yattı Mı? Nisan Ayı Evde Bakım Aylığı Zaman Verilecek?

Evde Bakım Maaşı Yattı Mı? Nisan Ayı Evde Bakım Aylığı Zaman Verilecek?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pek çok ihtiyacını gideremeyen kişiler ödeme yapıyor. Söz konusu evde bakım aylığı ödemesi her ay hak sahiplerinin hesaplarına aktarılırken, nisan ayı ödemeleri de merak ediliyor. Bu kapsamda,...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pek çok ihtiyacını gideremeyen kişiler ödeme yapıyor. Söz konusu evde bakım aylığı ödemesi her ay hak sahiplerinin hesaplarına aktarılırken, nisan ayı ödemeleri de merak ediliyor. Bu kapsamda, evde bakım aylığının ne zaman verileceği ve evde bakım aylığının tutarı merak konusu oldu.

Evde Bakım Maaşı Alma Şartları

Evde bakım aylığı, ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan kişilere veriliyor.

Evde Bakım Aylığı Ne Kadar?

Evde bakım yardımı ile hak sahiplerinin hesaplarına her ay 4.336 TL destek ödemesi yatıyor.

Evde Bakım Yardımı Yattı Mı?

Evde bakım aylığının nisan ayı ödemeleri önceki günlerde hesaplara yatırıldı. Destek ödemesine dair sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyunu bilgilendiren Bakan Derya Yanık ”Türkiye Yüzyılı yürüyüşünde, kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz ile hareket etmeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda toplam 2 milyar 432 milyon TL tutarındaki nisan ayı evde bakım yardımı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık” ifadelerine yer verdi.