Evde Bakım Maaşı Alıyorsanız Müjde! Zamlı Evde Bakım Maaşı Ağustosta Hesaplara Yatacak

Evde Bakım Maaşı Alıyorsanız Müjde! Zamlı Evde Bakım Maaşı Ağustosta Hesaplara Yatacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ağustos ayında hak sahiplerine ileteceği evde bakım maaşı merak ediliyor.

Ağustos ayında da evde bakım maaşı ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ülke genelindeki hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacak. Evde bakım maaşı ödemesi için bekleyiş devam ederken, zamlı ödeme tutarı da araştırılıyor. Ocak ve temmuz ayında evde bakım maaşının da içerisinde yer aldığı çeşitli sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında memur maaş zammının netlik kazanması ve sosyal destek ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılmasının ardından, evde bakım maaşı ödemesi alan yüz binlerce kişi zamlı ödemelere dair hesaplamalar yapmaya başladılar.

Evde Bakım Maaşı Ağustos 2023 Ödemesi

Evde bakım maaşının ağustos ayı ödemesi henüz hak sahiplerine iletilmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemelerin ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgilendirme metni yayınlamadı ancak genellikle ay ortasında evde bakım maaşı ödemeleri başlıyor. Bu kapsamda, 15 Ağustos civarında ağustos ayı ödemeleri hak sahiplerine iletilecek. Ağustos ayı evde bakım maaşı ödemesine günler kala, zamlı ödeme tutarı merak ediliyor.

2023/06/06/turk-lirasi-2.jpg

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

Evde bakım maaşı ödemeleri için hesaplamalar temmuz ayında başladı. 5 Temmuz tarihinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması, sonrasında da destek ödemelerine memur maaş kat sayısına göre zam yapılmasının ardından, 4.336 TL olan evde bakım maaşı ödemesi için hesaplama gerçekleşti. Söz konusu hesaplamaya göre, evde bakım maaşı 5.098 TL’ye yükselecek. Temmuz ayı ödemesinin ardından açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ağustos ayından itibaren zamlı ödemelerin verileceğini belirtti.

Evde Bakım Maaşı Yattı Mı?

Ağustos ayı evde bakım maaşı ödemesi henüz verilmesi ancak ödemelerin yatıp yatmadığına dair güncel bilgilere erişmek isteyen kişiler, e-Devlet’ten ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ başlığından bilgi edinebilirler. e-Devlet’e TC kinlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, ilgili başlıktan ödemelerin yatıp yatmadığı öğrenilebilir.