Evde Bakım Maaşı Alanlara Büyük Müjde! Zamlı Evde Bakım Maaşı Hesaplara Yatıyor

Evde Bakım Maaşı Alanlara Büyük Müjde! Zamlı Evde Bakım Maaşı Hesaplara Yatıyor
Evde bakım maaşı ödemesi için Ağustos ayı araştırmalarI hız kazanırken, ödeme tutarı da merak ediliyor.

Evde bakım maaşı ödemelerinin yatırılmasına sayılı günler kaldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ocak-temmuz dönemi boyunca 4.336 TL tutarındaki evde bakım maaşını genellikle ay ortasında hesaplara yatırdı. Ağustos ayı ile beraber zamlı ödemeler için heyecanlı bekleyiş başladı. Bu kapsamda, temmuzda evde bakım maaşı da dahil olmak üzere toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılırken, evde bakım maaşı için de detaylar belli oldu.

Ağustos 2023 Evde Bakım Maaşı Ödemesi

Evde bakım maaşının ağustos ayında da yaklaşık 500 binden fazla kişinin hesabına aktarılması bekleniyor. Ağustos ayı ödemeleri henüz verilmesi ancak önceki aylarda evde bakım maaşı ödemeleri genellikle ay ortasında hesaplara yattığı için bu hafta evde bakım maaşının verileceği tahmin ediliyor.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

Ocak ve temmuz ayında, evde bakım maaşının da içerisinde yer aldığı pek çok sosyal yardım ödemesine zam yapılıyor. Yıl içinde gerçekleşen her iki artışta da memur maaş katsayısına göre hesaplama yapılıyor. Bu çerçevede, memur maaş katsayısına göre yapılan hesaplamaya göre evde bakım maaşı ödemesi 5.098 TL seviyesine yükselecek.

Evde Bakım Maaşı Zamlı Verilecek Mi?

Evde bakım maaşına ve diğer sosyal destek ödemelerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın memur maaş katsayısına göre zam yapmasının ardından, 5.098 TL’lik evde bakım maaşının hangi tarihte hesaplara aktarılacağı merak konusu oldu. Temmuz ayında 567 bin kişi 4.336 TL2lik evde bakım maaşının iletilmesinin ardından Bakanlığın resmi internet sitesinden bilgilendirme metni yayınlandı. Söz konusu metinde, ağustos ayından itibaren evde bakım maaşının zamlı olarak verileceği söylendi. Bu çerçevede, ağustos ayından itibaren evde bakım maaşı zamlı olarak hesaplara yatacak.