Ev Hanımlarına Müjde! Emeklilik İmkanı Geliyor

Ev Hanımlarına Müjde! Emeklilik İmkanı Geliyor
Kadınların iş hayatına katılımını artırmak ve ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlamak için çeşitli çalışmalar yapılırken, ev hanımları da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal...

Kadınların iş hayatına katılımını artırmak ve ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlamak için çeşitli çalışmalar yapılırken, ev hanımları da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de EYT maaşlarına, asgari ücrette yapılacak artışa, emekli maaşlarında temmuz ayında gerçekleşecek zamma ve sendikalaşmanın önünün açılması için yapılan çalışmalara ek olarak ev hanımlarına emeklilik imkanı sunacak çalışmaya dair bilgi verdi.

Ev Hanımları Emeklilik

CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ev hanımlarına emeklilik imkanına dair bilgi verdi. Primlerin üçte birinin devlet tarafından karşılanacağını belirten Bakan Bilgin “Ev hanımlarının müracaat etmeleri gerekiyor. Primi yatırmaları lazım. Bu primin üçte birini de devlet ödeyecek. Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak için de bir banka kuruluyor. Bu destekler de kurulacak o bankadan sağlanacak. Bahsedilen prim, borçlanma ile de ödenebilir. Ne kadar ödenirse ödensin bunun üçte biri devletten” dedi.

Ev Hanımlarına Emeklilik İmkanı 2023

Aile Koruma Kalkanı Programı çerçevesinde ev hanımlarına emeklilik fırsatı sunulacak. Söz konusu programın detayları şu şekilde:

  • Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak
  • Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak
  • Yeni evlilikler teşvik edilecek

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında Aile ve Gençlik Bankası da kurulacak. Program için finansman desteği de Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla karşılanacak.