Ete Zam Gelecek Mi? Yetkili İsimden Açıklama Geldi

Ete Zam Gelecek Mi? Yetkili İsimden Açıklama Geldi
Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, son haftalarda sığır karkas eti fiyatlarında meydana gelen yükselişten sonra bazı kesimler tarafından korkuya dayalı algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek "Konsey...

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, son haftalarda sığır karkas eti fiyatlarında meydana gelen yükselişten sonra bazı kesimler tarafından korkuya dayalı algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek "Konsey olarak, bilerek veya bilmeyerek et fiyatlarının kontrolden çıkacağı gibi bir algı oluşturmaya çalışan kesimlerin bu tutumdan uzak durmasını istiyoruz. Her piyasa arz ve talep dengesini kendisi kurar." dedi.

Hacıince tarafından yapılan açıklamada kırmızı et sektöründeki fiyat hareketlerine ilişkin değerlendirme yapıldı.

Kesimlik sığır ya da et ithalatına sıcak bakmadıklarının altını çizen Hacıince, Türkiye’nin hayvan varlığına bakıldığında kırmızı et ihtiyacını kendi dinamikleriyle karşılanabileceğini vurguladı. Hacıince açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Her Piyasa Arz ve Talep Dengesini Kendisi Kurar'

"Konsey olarak, bilerek veya bilmeyerek et fiyatlarının kontrolden çıkacağı gibi bir algı oluşturmaya çalışan kesimlerin bu tutumdan uzak durmasını istiyoruz. Her piyasa arz ve talep dengesini kendisi kurar. Piyasa talep noktasında durgunlaştığı takdirde ne yapılırsa yapılsın fiyatları anormal noktalara çekmek ve kontrolden çıkarmak hiçbir şekilde mümkün değildir."