Ete Zam Geldi! Fiyatı 26 TL Birden Arttı

Ete Zam Geldi! Fiyatı 26 TL Birden Arttı
Asgari ücrete zam gelmesiyle beraber hemen her şeye zam geldiği duyurulmaya başlandı. Zam gelen ürünlerden biri de karkas et oldu. Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan son açıklamada et alım fiyatı piyasanın gerisinde kaldığı...

Asgari ücrete zam gelmesiyle beraber hemen her şeye zam geldiği duyurulmaya başlandı. Zam gelen ürünlerden biri de karkas et oldu. Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan son açıklamada et alım fiyatı piyasanın gerisinde kaldığı için zam yapma kararı alındı. Alınan karar kapsamında küçükbaş ete 5 ile 8 TL arası, büyükbaş ete ise 13 TL ile 26 TL arası zam yaptı. Yapılan zammın kısa süre içerisinde tezgahlara yansıması bekleniyor.

Yılın ilk zammını Et ve Süt Kurumu duyurdu. Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan açıklamada üreticiden satın alınan karkas ete zam yapıldığı duyuruldu. Gelen bu zammın et satış fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Bildiğiniz gibi bir ürünün alım fiyatı zamlanırsa satış fiyatı da otomatikman artış gösterecektir.

Fiyatı 116 TL’ye Yükseldi

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan açıklamada büyükbaş hayvan alımında 1. Kalite tosun 190 kilo ağırlığında ve yüzde 57 ve üzerinde randıman veren karkas etin kilosu 90 TL’den alınırken, şuanda 116 TL’den alınacak. Bu kapsamda kiloda 26 TL’lik artış söz konusu oldu. Yüzde 56 randıman karkas etin kilosu 115 TL’den, 55 randıman etin kilosu 114 TL’den, 53 randıman etin kilosu ise 112 TL’den alınmasına karar verildi.

En Yüksek Kuzu Eti 99 TL!

Et ve Süt Kurumu tarafından küçükbaş hayvan alım fiyatlarına da zam yapıldığı duyuruldu. Daha önce kuzu etinin en düşük fiyatı 70 TL iken gelen zamla beraber 75 TL’ye, en yüksek 94 TL olan kuzu etinde fiyat 99 TL’ye yükseltildi. Et ve Süt Kurumu tarafından karkas et alım fiyatına zam yapılmasına rağmen fiyatlar hala piyasanın gerisinde kalıyor.

Zam gelmeden önce toklu ağırlığına ve kesim şekline göre kilo başına 70 TL ile 88 TL arasında olan alım fiyatı şimdi 75 TL ile 90 TL arasına, koyun ise 60 TL ile 70 TL iken 67 TL ve 75 TL’ye yükseltildi. Oğlak etinde ise zam gelmeden önce alım fiyatı 32 TL ile 42 TL arasındayken şimdi 38 TL ile 50 TL arasına yükseltilirken, keçi etinde zam gelmeden önce alım fiyatı 30 TL ile 32 TL arasındayken şimdi 36 TL ile 38 TL arasına yükseltildi.