Et Yemek Giderek İmkansızlaşacak! Et Fiyatları İçin Yapılacak Zam Oranı Verildi

Et Yemek Giderek İmkansızlaşacak! Et Fiyatları İçin Yapılacak Zam Oranı Verildi
Enflasyondaki artış ve  artan maliyetler çok sayıda sektörü vurdu. Üreticinin ve tüketicinin geçim derdine düştüğü günümüzde et yiyemez hale gelen vatandaşa bir kötü haber daha geldi.Dar gelirli vatandaşın uzun süredir...

Enflasyondaki artış ve  artan maliyetler çok sayıda sektörü vurdu. Üreticinin ve tüketicinin geçim derdine düştüğü günümüzde et yiyemez hale gelen vatandaşa bir kötü haber daha geldi.

Dar gelirli vatandaşın uzun süredir almakta güçlük çektiği kırmızı etin fiyatı daha da yükseldi. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer ise et fiyatlarında artışın devam edeceğini belirtti.

Ette ve sütte suni baskılamaların olduğunu belirten Sencer Solakoğlu, "Maliyeti 110-115 TL olan bir kilo eti şimdi 95 ila 105 lira arasında satmak zorunda. Orada da arz azaldı, çiftlikler boş. Yurt dışı fiyatları ette de sütte de çok pahalı. Bu suni baskılamaların sonucunda vatandaşlar gerçek enflasyonun sonuçlarıyla yüzleşmeye başlıyor" şeklinde konuştu.

Yüzde 40'a Varan Zam Gelecek!

Solakoğlu, "Biz çiftçiyiz, Türkiye’nin üreten kesimiyiz. Dolarizasyon çok yüksek olduğu için ki bunu da bu hükümet yaptı. Bir çok konuda yurtdışına bağımlıyız. Dolayısıyla bizim şu anda bu yaşadıklarımızın nedeni 20 senedir tarımı yöneten aynı hükümetin aman yurt dışında daha ucuz biz ithal edelim üretmeyelim kafasından kaynaklandı. Yani burada çiftçi suçlu değil, aksine mağdur. Süt ve et fiyatını çiftçi, hayvancı arttırmıyor. Dolar arttığı için maliyetlerin karşısında çiftçi zararına satamaz ama satmaya da zorlandı. Çok fazla çiftçi kalmadı. Ette de aynı şey yolda. Yakında eti de yüzde 30 yüzde 40 daha pahalıya yemeye başlarız" dedi.