Esnaflara Nefes Aldıracak Destek Paketi

Esnaflara Nefes Aldıracak Destek Paketi
Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yapılacak. Toplantı da birçok konunun masaya yatırılması bekleniyor. Esnaflar için yeni destek paketi de bugün kabine toplantısında...

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yapılacak. Toplantı da birçok konunun masaya yatırılması bekleniyor. Esnaflar için yeni destek paketi de bugün kabine toplantısında gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce sinyallerini verdiği esnafa destek paketi hakkındaki detaylar gelmeye başlandı. Yeni destek paketi ile esnafın finansman desteğinin artırılması da bekleniyor.

Bakan Nebati'den Esnafa Destek Paketi Açıklaması

Hükümet, esnafa sağlanan kredi desteği artırmaya hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin yaptığı açıklamada yeni paketle kredi limiti artırımı ve faiz indiriminin gündemde olduğunu belirtti. Bakan Nebati, her türlü ihtiyacın Hazine'den karşılanacağını ifade etti.

Paketin detayları kabine toplantısından sonra açıklanacak.

Esnafa Destek Paketi Ne Kadar?

Esnafa Halkbank aracılığı ile 350 bin lira limitli ve yüzde 9,5 faiz oranlı kredi sağlanıyordu. Esnaflar için yeni kredi üst limiti 500 bin liraya çıkarılacak, Halkbank aracılığı ile sunulan kredide faiz oranı yüzde 7,5'e düşecek.

Paketin toplam büyüklüğü ise 100 milyar TL olacak. Hazırlanan paket ile alakalı çalışmalar bitmek üzere. Hükümetin şimdiye dek Halkbank üzerinden esnafa sağladığı destek tutarı 234 milyar liraya ulaştı.