En Düşük Ücret Ortalama 15 Bin TL Oldu! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

En Düşük Ücret Ortalama 15 Bin TL Oldu! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda,...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaş zamları için sendikalar ile toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Ücret 15 Bin TL

Başiskele Belediyesi Kentsel Dönüşüm İnş. San. Tic. A.Ş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu sözleşmeye göre, Başiskele Belediyesi’nde en düşük ücret ortalama 15 bin TL seviyesine yükseldi. Haftalık çalışma saati 40 saate indirilirken, 40 günlük ilave tediye, Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL, Kurban Bayramı’nda 5 bin TL ve izin harçlığı olarak da 1.500 TL verilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Maaş Zamları Açıklanıyor

Belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler sürüyor. İlerleyen süreçte, sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda, maaş zammı ile ilgili yeni duyurular yayınlanabilir.