En Düşük Maaşın 14 Bin 700 TL Seviyesine Yükseldiği Haziran Ayında Açıklandı!

En Düşük Maaşın 14 Bin 700 TL Seviyesine Yükseldiği Haziran Ayında Açıklandı!
Maaş zamlarına ilişkin araştırmalar sürerken, sendikalar da toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriyorlar.

Son günlerde, milyonlarca çalışan ve emekli temmuz zammı ile ilgili sık sık araştırma yapıyor. Maaş zamlarına dair güncel gelişmeler ve açıklamalar yakından takip edilirken, sendikalar ve kurumlar da toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdürüyorlar. Gerçekleşen görüşmeler neticesinde maaş zammı için anlaşmaya varılması halinde toplu iş sözleşmesine imzalar atılıyor ve kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Maaş 14.700 TL

Memur, emekli maaşları ve asgari ücretteki artış için bekleyiş sürerken, toplu iş sözleşmeleri de imzalanıyor. Balışeyh Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile en düşük maaş 14 bin 700 TL seviyesine yükseldi. Maaşlardaki artışa dair açıklamada bulunan Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan “Toplu iş sözleşmemizde emeği olanlara teşekkür ediyoruz. Sosyal devlet anlayışının bugün ülkemizde güçlü bir konumda olmasındaki en büyük pay belediye işçilerinindir. Hizmetleri halkımıza ulaşmasını mümkün kılan tüm emekçi kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

2023/06/06/turk-lirasi-2.jpg

Maaş Zamları Haziran 2023

Balışeyh Belediyesi personelleri için toplu iş sözleşmesi imzalanırken, ülke genelindeki çeşitli belediyeler ve üniversiteler de sendikalar ile görüşme yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde maaş zamlarına dair yeni duyurular yayınlanabilir.