En Düşük Maaş 15.000 TL Oldu! En Düşük Yevmiye 515 TL Seviyesine Çıktı

En Düşük Maaş 15.000 TL Oldu! En Düşük Yevmiye 515 TL Seviyesine Çıktı
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda,...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaşları için sendikalar ile toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Maaş 15.000 TL Oldu

Körfez Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi sonuçlandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesine göre, en düşük yevmiye tabanı 515 TL seviyesine çıkarken, yakacak, çocuk, yol ve yemek parasıyla işçisinin en düşük ücreti net 15.000 TL oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Körfez Belediye Başkanı Söğüt “Daha güzel bir Körfez için var güçleriyle çalışan emekçi kardeşlerimizin yüzlerini güldürecek, yaşam standartlarını arttıracak toplu iş sözleşmesini nihayete erdirdik. İmzaladığımız sözleşme ile en düşük personel ücretini net 15.000 TL olarak belirledik. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediye personellerinin maaş zammı için sendikalar ile görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki süreçte, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni duyurular gelebilir.